• Poziv svim Kakanjcima u politici da ukinemo kantone

    31.03.14. Kakanj potpisivanje peticijeePeticija „Slušaj srce reci DA ukidanju glomazne i neefikasne administracije i skupe Federacije“ svakim danom sve više pokazuje da građani FBiH žele ostati na svojoj rodnoj grudi. To je dokazano i tokom vikenda u Kaknju gdje je Općinska organizacija Boljitka organizovala potpisivanje peticije za ukidanje kantona. Građani FBiH ne žele više neučinkovitu vlast i tromu administraciju koja je svakim danom sve više gura u dužničko ropstvo. Potrebni su jasni i konkretni rezovi, a mi u Narodnoj stranci Radom za boljitak opredijeljeni smo za nova radna mjesta, za uštede i efikasan državni aparat koji treba da je servis građanima, a ne maćeha kao što je to danas slučaj.

    Kada posmatramo odnos viših nivoa vlasti prema nižim, onim nivoima koji su u direktnom svakodnevnom odnosu sa građanima, jasno se mora ponoviti da su upravo kantoni ti karcinomi koji ne dozvoljavaju normalan život. Viši nivoi vlasti u kojima su sve ove godine stvarana dugovanja, godine u kojima razvojni projekti nisu mogli doći do izražaja, godine kada je motivacija mladim ljudima postala nezamisliv pojam, napokon moraju otići u historiju. Najjednostavnije i najlakše jeste to da svi glasno kažemo da se to mora zaustaviti.

    Pozivamo sve kolege koji se bave politikom a dolaze iz Kaknja, pogotovo one koji su uključeni u rad najviših struktura svojih stranaka, koji obnašaju određene funkcije na raznim nivoima vlasti, da učine sve kako bi došli do rješenja koje je najlakše provodivo i koje je jedino moguće ako istinski želimo boljitak našim građanima. Zajednički uklonimo kantone kao karcinome i napokon stvorimo ambijent za ugodan život svim građanima. 31.03.14. Kakanj potpisivanje peticijeee