• Preskupa kantonalna administracija ubija privredu i poljoprivredu Srednje Bosne

    03.09.14. Preskupa kantonalna administracija ubija privredu i poljoprivredu Srednje Bosne (1)Srednja Bosna kao područje s ogromnim kapacitetom za razvoj domaće privrede i poljoprivrede, zahvaljujući kako nelojalnoj konkurenciji, tako i nemaru vlasti, te ogromnoj administrativnoj potrošnji, svakim danom se nalazi u sve dubljoj krizi. Naredni Opći izbori, prilika su da se takva praksa i sve loše politike napokon odbace kao strategija za put ka naprijed. Opći izbori su demokratska prilika za svakog Bosanca i Hercegovca da bira boljitak i budućnost BiH u EU.

    ”Boljitkov Program za 10 za mandat 2014.-2018., koji je naišao na veliku podršku građana i javnosti u BiH, i koji predviđa uštede do 500 miliona KM ukidanjem svih deset preskupih kantona u FBiH koje crpi neefikasna i preglomazna administracija, jedini je put ka izlazu iz ekonomskog i socijalnog kolapsa u kojem se nalaze Bosanci i Hercegovci. FBiH i njeni građani trebaju radikalne promjene, a ne kozmetički upakovana obećanja koja su jedino što slušaju posljednjih 20 godina od onih koji troše njihov novac. 10 premijera, 95 ministara, 295 poslanika i 58 delegata u FBiH su crvi koji su uspjeli izjesti svaku nadu mladih, penzionera, radnika, te vrijednih privrednika i poljoprivrednika koji su izlaz iz crnila prepoznali u ukidanju kantona i to dokazali s hiljadama potpisa za Boljitkovu peticiju ”Slušaj srce reci DA ukidanju glomazne i neefikasne administracije i skupe FBiH”. Kantonalna organizacija Narodne stranke Radom za boljitak sa svojim Mladim za boljitak i Ženama za boljitak sinoć je u Travniku na sjednici KO stranke donijela zaključak da će u narednom periodu nastaviti sa još snažnijim zalaganjem i borbom za provedbu prijedloga za izmjene Ustava FBiH. Rekonstrukcija FBiH je neophodna što prije. Svi oni političari koji su zabili nož u leđa građanima u proteklom mandatu, i propustili priliku da izglasaju izmjene Ustava FBiH i do sada već izrade strateške planove o zapošljavanju mladih, otvaranju fabrika, domaćoj proizvodnji i procvatu ekonomske slike naše zemlje, moraju biti napokon kažnjeni na predstojećim izborima. Kada takve politike budu kažnjene, a nagrađene one koje žele boljitak, i koje prepoznaju zdrave i realne programe i projekte, zajedno ćemo slaviti ukidanje kantona, jedinstvenu ekonomski održivu BiH, zemlju spremnu za ulazak u EU”, izjavila je sinoć na sjednici KO Boljitka, Karolina Pavlović Boljitkova izaslanica u DN Parlamenta FBiH i kandidatkinja za Skupštinu SBK.

    Svojim prisustvom u radu sjednice KO Boljitka SBK učestvovao je i dopredsjednik Boljitka, dopremijer i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vlade FBiH Jerko Ivanković Lijanović.03.09.14. Preskupa kantonalna administracija ubija privredu i poljoprivredu Srednje Bosne (2)