• Program poticaja 2014. šansa za sanaciju šteta

  28.05.14. Obilazak unesrecenih gradana u iseljenickom centru (4)

  Dopremijer i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi FBiH i komandant Federalnog štaba civilne zaštite Jerko Ivanković Lijanović u okviru jučerašnje posjete ZDK i mjestima stradalim od katastrofalnih poplava obišao je i mjesta u općinama Žepče i Zavidovići gdje je razgovarao i sa načelnicima ovih općina Matom Zovkom i Suadom Omeraševićem.

  ‘’S načelnicima općina Žepče i Zavidovići razgovarao sam i o naporima koji su već poduzeti da se u što kraćem roku i u što većoj mjeri pomogne i ovim stradalim Općinama. Federacija ima mogućnosti da u Fondu za pomoć nastradalim područjima prikupi značajna sredstva, kako od donator tako i uvođenjem određenih doprinosa na određene isplate unutar Federacije. Moj cilj će biti da taj Fond prikupi što više sredstava preko što više mogućih izvora kako bi određenim područjima koja su nastradala u katastrofalnim poplavama bila nadoknađena šteta za sanaciju svega onog što je uništeno i što su naši vrijedni ljudi gradili godinama’’, rekao je Jerko Ivanković Lijanović.

  ‘Poljoprivredna proizvodnja i poljoprivredne kulture u svim općinama su nažalost stradale. Međutim donosim i jednu dobru vijest za sve poljoprivredne proizvođače, koja treba da nam svima da snagu da se nastavimo boriti i poslije ove katastrofe, a to je da je Program poticaja za 2014. godinu dobio saglasnost oba Odbora domova Parlamenta FBiH koji će se naći na sjednici (danas, 28.05.2014.) Vlade FBiH koja bi ga trebala i implementirati u što bržem roku. Poljoprivrednici će tako dobiti ona sredstva koja su i ostvarili u proteklom periodu kako bi i mogli promtno investirati i na obnovi i usjeva i svega onoga što je oštećeno u kataklizmi koja nas je zahvatila”, dodao je Ivanković Lijanović.

  Dopremijer, ministar i komandant Jerko Ivanković Lijanović obišao je i mještane koji su morali iseliti iz svojih domova i sada se nalaze u Zeničkoj kasarni.

  28.05.14. Detalj sa sastanka (2) 28.05.14. Obilazak terena 28.05.14. Obilazak unesrecenih gradana u iseljenickom centru (3) 28.05.14. Obilazak unesrecenih gradana u iseljenickom centru (2) 28.05.14. Obilazak unesrecenih gradana u iseljenickom centru 28.05.14. Obilazak terena (3) 28.05.14. Detalj sa sastanka u Sirokom Brijegu 28.05.14. Obilazak terena (2)