• Program za 10 će stati u kraj uvoznim proizvodima

    14.09.2014. Program za 10 ce stati u kraj uvoznim proizvodima (2)”Narodna stranka Radom za boljitak jedina je istinska višenacionalna stranka u BiH i na području ZDK koja sve godine svog dvanaestogodišnjeg postojanja nudi konkretna rješenja za ekonomske i socijalne probleme u našem društvu. Tako i za mandat 2014.-2018. Boljitak je svojim građanima ponudio program koji garantira oporavak, a to je Program za 10. Deset ključnih mjera među kojima su i ukidanje kantona, ukidanje doprinosa na plate u proizvodnom sektoru, maksimalno korištenje domaćih potencijala za proizvodnju energije, obezbjeđenje završetka izgradnje saobraćajne infrastrukture, osiguranje računala svoj djeci u procesu obrazovanja, svim građanima zdravstveno osiguranje, smanjenje korupcije uvođenjem e-uprave, dječji doplatak za svako dijete, te vraćanje radnim ljudima vjere i dostojanstva da rade i žive od svoga rada i jako bitna mjera za BiH, koju mi u ZDK itekako imamo potencijala provesti je osiguranje proizvodnje dovoljne količine hrane za potrebe vlastitog stanovništva. Naime, BiH i konkretno ZDK raspolažu sa neizmjernim prirodnim resursima i prostranim površinama obradivog zemljišta, na kojoj u budućnosti moramo proizvoditi hranu za vlastito stanovništvo, za čije potrebe trenutno proizvodimo samo 20% hrane, a čak 80% uvozimo”, izjavio je danas u Zenici Bojan Bošnjak, predsjednik Mladih za boljitak, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u ZDK i Boljitkov kandidat za Skupštinu ZDK na Općim izborima 2014.

    Kandidati Plave revolucije ZDK danas su se u Zenici družili sa svojim sugrađanima i prezentovali im Boljitkov Program za 10. Zeničani su s oduševljenjem na ulicama svoga grada pozdravili Boljitkov Program za 10 koji garantira i ukidanje kantona, a kandidati Boljitka su odlučili s Boljitkovim plavim autobusom doći do svakog građanina, do svakog vrijednog privrednika i poljoprivrednika u ZDK i od njih tražiti podršku za Program za 10. ”Ovim putem pozivam sve građane ZDK, da podrže Program za 10 koji im garantira ekonomski i socijalni Boljitak i da 12. oktobra slušaju svoje srce i svoj glas daju kandidatima Narodne stranke Radom za boljitak”, zaključio je Bojan Bošnjak.

    Plava revolucija večeras svoj put nastavlja ka Zavidovićima gdje će u Dvorani Sutjeska u 20.00 sati zajedno sa poznatom muzičkom grupom CRVENA JABUKA i građanima ZDK upriličiti proslavu povodom početka povijesnog procesa promjene Ustava FBiH i ukidanja kantona.14.09.2014. Program za 10 ce stati u kraj uvoznim proizvodima (1)14.09.2014. Program za 10 ce stati u kraj uvoznim proizvodima (4)