• Projekt Watsan za boljitak Širokog Brijega u vrijednosti oko 12 milijuna maraka

    28.05.14. Detalj sa sastanka u Sirokom BrijeguU okviru realizacije projekta Watsan, u zgradi općine Široki Brijeg, održan je sastanak predstavnika Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva predvođenih Sanjom Terzić, voditeljicom jedinice PMU, predstavnika PIT tima s predstavnicima općine Široki Brijeg na čelu s načelnikom općine  Mirom Kraljevićem. Sastanku je nazočio i općinski vijećnik Narodne stranke Radom za boljitak Krešimir Šakić u OV Široki Brijeg . Sastanak je upriličen  u svrhu organizacije i poboljšanja aktivnosti kako bi se ubrzala implementacija cijelog projekta. Svrha ovog projekta je osiguranje provođenja mjera koje će poboljšati postojeću infrastrukturu, izgradnju kolektora, a u cilju adekvatne odvodnje (prikupljanje i prečišćavanje) otpadnih voda na području općine Široki Brijeg.

    ‘’Vrijednost projekta izgradnje kolektora u Širokom Brijegu je oko 12 milijuna konvertibilnih maraka, od čega je oko 2 i pol milijuna granta, tj. nepovratnih sredstava koje je osiguralo Federalno ministarstvo poljoprivrede’’– kazala je Sanja Terzić, voditeljica jedinice PMU.

    ‘’Kolektor B (I-prva faza) je završen, a ostalih pet je u fazi projektiranja. Općina Široki Brijeg još uvijek nije rješila pitanje uređaja za odvodnju otpadnih voda, te će se preko naše PMU jedinice pokušati iznaći donatorska sredstva kako bi se zaokružio cijeli projekt, te napokon, sustavno riješio problem oko pročišćavanja otpadnih voda na području općine Širokog Brijega. Mi, u Ministarstvu poljoprivrede svjesni smo kako se samo ovakvim projektima, koji su sveobuhvatni i opsežni, mogu osigurati  ambijent, odnosno uvjeti  u kojima ljudi mogu živjeti i raditi, kako se ne bi morali iseljavati sa svoje rodne grude, te nam je iznimno značajno da Široki Brijeg napokon riješi sustav otpadnih voda ’’, dodala je Terzić.