• Razgovori s nespremnim liderima nemaju smisla

    29.12.2012. logo

    Vrhunac licemjerstva lidera koji su pozvani na sastanak sa komesarom EU za proširenje Stefanom Fuelom i zamjenikom pomoćnikom državnog sekretara SAD-a Brianom Hoyt Yiem i vrhunac nesposobnosti ogleda se u posljednjim istupima tih istih lidera. Ponašajući se kao da su ”pali s neba” u ovome momentu, oni se i dalje nastavljaju ponašati kao da se u BiH ništa ne dešava, kao da u BiH ne postoje nikakvi problemi, kao da u BiH građani ne opravdano iznose svoje stavove okupljajući se svaki dan na protestima. Licemjerstvo i nesposobnost tih istih lidera ogleda se i u činjenici da je svaki od njih od prvog do posljednjeg ne stideći se nikoga jasno i glasno istakao kako ne znaju zbog čega se sastaju. Na taj način ti lideri šalju jasnu poruku da ne brinu za one gladne, za one obespravljene, za one koji su ih birali. Na taj način oni jasno poručuju da ne spremni idu na sastanak s najvišim  zvaničnicima, i da im je to ustaljena praksa. 

    Mi u Boljitku smatramo da su u ovom momentu Međunarodna zajednica i EU ipak pokazali da joj je stalo do BiH, i da žele rješavati njene probleme, a da njeni lideri i zvanično kažu da su nespremni, zvanično potvrđuju da su zalutali na mjesta na kojima se nalaze i da ne zaslužuju ni ”zrno povjerenja” koje su dobivali od strane gladnih, obespravljenih i na sve načine marginaliziranih građana BiH.

    Poštovani predstavnici EU, poštovani predstavnici  administracije SAD-a, Boljitak vam šalje jasnu poruku: U ovoj zemlji postoje oni s kojima možete razgovarati, oni koji mogu i znaju na sastanke doći spremni. Podsjećamo vas da Narodna stranka Radom za boljitak kao jedina višeetnička politička stranka u BiH ima i nudi rješenja koja  nažalost lideri koje ste pozvali nemaju, odnosno ne žele da imaju. Njima je u interesu jedino da nastave manipulisati, da nastave sa zaštitom svojih foteljaških interesa i nije im u interesu da ikada riješe ili bar počnu rješavati osnovne životne probleme građana BiH. Svjedoci ste da Boljitak predlaže rješenja zasnovana na principima višeetničnosti, principima tolerancije, socijalne pravde, smanjenja nezaposlenosti i stvaranja nove vrijednosti, na čemu počivaju i države iz kojih i vi dolazite. Poštovani predstavnici EU i Međunarodne zajednice podržite građane ove zemlje koji opravdano iznose svoje zahtjeve protestirajući ovih dana na ulicama naših gradova, a jedan od tih zahtjeva je i ukidanje kantona u FBiH, odnosno reformi Ustava FBiH koje zagovara Narodna stranka Radom za boljitak.