• Sad je sve na Vijeću ministara BiH

    16.06.2014. Sad je sve na  Vijecu ministara BiHŽupanijska organizacija Narodne stranke Radom za boljitakZapadnohercegovačke županije sinoć je u Širokom Brijegu održala redovitu sjednicu na kojoj je doneseno niz zaključaka o daljim aktivnostima u vezi s aktualnim događajima u državi, te o pripremama za predstojeće izbore.

    ”Prošli tjedan podnio sam inicijativu Vijeću ministara BiH za uvođenje sezonskih pristojbi u razdoblju od 15.06. – 31.08.2014. sukladno zaključku Županijskog odbora. Prema izraženim potrebama domaćih proizvođača pristojbe bi se odnosile na papriku i rajčicu za koje je zatraženo po 1 konvertibilnu marku, te za krastavac i mladi krumpir 0.5 KM, čime bi se zaštitili domaći proizvođači, koji mukotrpno rade cijelu godinu i od toga žive”, izvijestio je članove stožera Mladen Ivanković Lijanović, predsjednik Boljitka i zastupnik u Zastupničkom domu PSBIH.

    ”Sad je na potezu Vijeće ministara BiH, koje može donijeti ovakvu odluku ako to želi, i na taj način pokazati da brine o poljoprivrednim proizvođačima stvarno, a ne samo deklarativno. Stalno se u javnost plasiraju priče kako je za sve kriv federalni ministar poljoprivrede, što nije točno jer u ovom slučaju nadležno je Vijeće ministara BiH, i poljoprivrednici to moraju znati”, dodao je Lijanović.

    Na sastanku se između ostalog razgovaralo i o poduzetim aktivnostima vezanim za izborni proces u Županiji Zapadnohercegovačkoj za predstojeće listopadske Opće izbore, te je doneseno niz zaključaka o sljedećim aktivnostima, koje je potrebno provesti.