• Samo dobar poslovni ambijent može jamčiti radna mjesta

    cestaVijećnik Narodne stranke Radom za boljitak u OV Posušje Ante Pavković obišao je dionicu Mukinje – Sutina na kojoj se trenutačno izvode radovi.

    ,,Napokon smo dočekali da se počnu asfaltirati ceste u općini Posušje. Godinama smo čekali da se netko smiluje i, evo, napokon je Vlada Federacije BiH pokazala da smo i mi Posušaci važni. Mislim da je asfaltiranje cestovnog pravca Mukinje – Sutina odličan potez koji će ljudima svakodnevno olakšati život. Posebice je to važno za ljude koji ovdje žive i rade i svakodnevno se bore za svoju egzistenciju i kako bi prehranili obitelj u ova teška vremena”, kazao je Pavković pozvavši i i županijske vlasti da se ugledaju na Vladu Federacije.

    ,,Na taj način će nas zaštiti od iseljavanja. Ja tu živim i namjeravam tu ostati sa svojom obitelji kao i dobar dio mojih susjeda kojima je ovo vratilo nadu i pokazalo da možemo ka boljitku, ukoliko nam vlasti omoguće život dostojan čovjeka. Pored ovog, ono što me veseli jest činjenica da radove izvodi domača tvrtka, a to znači očuvanje radnih mjesta, kojih u Posušju nedostaje. Narodu je dosta priča o ugroženost Hrvata svime i svačime”, dodao je Pavković.
    Podsjećamo, Vlada FBiH nedavno je donijela odluku o novoj kategorizaciji cesta u FBiH, čime su izmjenjene kategorije na cestovnim pravcima Jablanica – Posušje, te Tomislavgrad – Blidinje. Po novoj kategorizaciji, cesta Jablanica – Posušje postala je magistralna cesta M228, što znači da se od sada nalazi pod integracijom federalnih vlasti. Osim ovog pravca, cesta Tomislavgrad – Blidinje svrstana je u kategoriju regionalnih cesta prvog reda, te sada ima oznaku R1005. Također, ovom odlukom cestovni pravac Široki Brijeg – Rakitno  svrstan je u regionalne ceste druge kategorije. Vlada je također preuzela obvezu završetka radova na ovim pravcima kako bi se udovoljilo tehničkim karakteristikama koje su propisane za ovakve ceste.

    Izvor: Dnevni list