• Sloboda medija i sloboda javne riječi u BiH ne smije biti ugrožena

    Narodna stranka Radom za boljitak izražava iskreno žaljenje zbog dešavanja u redakciji portala Klix.ba čije je uredništvo danas bilo spriječeno u svom svakodnevnom profesionalnom i pravovremenom izvještavanju javnosti i osuđujemo svaki oblik sprječavanja medija u njihovom radu koje je bez pravnog i valjanog uporišta i obrazloženja.

    Da novinari i medijske slobode u BiH svakodnevno nailaze na opstrukcije, blokade i raznorazne pritiske u svom djelovanju, dokaz su i današnja dešavanja o čijim se uzrocima i posljedicama svi u našem društvu trebamo zapitati.

    Ako mediji rade prema profesionalnim novinarskim i etičkim standardima kako bi građani imali pravovremene, objektivne i pouzdane informacije poštujući zakonske okvire u cilju zajedničke gradnje boljitka, moraju imati i svoju slobodu i što je najvažnije podršku svoje države.

    Jedinu istinu i činjenicu na putu gradnje demokratskog društva koju moramo slijediti jeste da su sloboda izražavanja i sloboda medija temeljni stubovi dobrog upravljanja i političke odgovornosti u jednoj državi.