• Ukidanjem kantona i novim radnim mjestima zaustaviti odlazak mladih iz Cazina

    jBoljitak nezaustavljivo svaki dan nastavlja sa sve snažnijom borbom i zalaganjem za stvaranje ambijenta Evropske BiH u kojoj će svi građani ove zemlje uživati osnovna ljudska prava. Sivo ekonomsko stanje, na koje čelnici iz EU i Međunarodne zajednice svakodnevno upozoravaju odgovorne vladajuće političke elite koje građanima BiH jedino šire rupu živog blata u koju su ih odavno gurnuli, moguće je jedino izbijeliti represivnim mjerama koje će najviše zaboljeti upravo elite.

    S toga, Boljitkova inicijativa za ukidanje kantona, idealan je put za godišnje uštede do 500 miliona KM, koje je moguće postići ukidanjem 10 premijera, 95 ministara, 295 poslanika i 58 delegata. Iskorjenjivanju neefikasne, glomazne i skupe administracije jučer su rekli DA građani Cazina na ulicama svoje općine tokom potpisivanja Boljitkove peticije ”Slušaj srce reci DA ukidanju glomazne i neefikasne administracije i skupe Federacije”. Unsko-sanski kanton, nažalost, prema pokazateljima u uporedbi s drugim kantonima, među posljednjim je kantonima po broju zaposlenosti i prosječnosti plaća, dok baš Cazin kaska za svim ostalim općinama USK. To je jedan od razloga zbog kojeg sposobni i školovani mladi ljudi sve više se odlučuju za odlazak iz ovog kantona i BiH uopšte, iako ovaj kanton ima jako velike potencijale za razvoj realnog sektora kroz turizam, privredu i poljoprivredu. Upravo Boljitkovom inicijativom za ukidanje kantona, uštedama do 500 miliona KM, stvorili bi nova radna mjesta u realnom sektoru, jačanjem domaće proizvodnje, pokretanjem infrastrukturnih projekata, čime bi došlo do nestanka rupe živog blata u koju su građane gurnule odgovorne vladajuće političke elite i od ove zemlje napravili crnu rupu.

    Narodna stranka Radom za boljitak i dalje će nastaviti sa bezpoštednom bornom za ostvarenje napretka cijelog društva. Zato pozivamo sve građane da se priključe podršci Boljitkove peticije i daju svoj potpis za ukidanje kantona već u utorak, 04.02.2014. godine u Goraždu u prostorijama Narodne stranke Radom za boljitak u ul. Ferida Dizdarevića br.15 od 12.00 do 18.00 sati.