• Ukidanjem kantona vraćamo nadu unesrećenima

  21.05.14. Mladi za boljitak prikljupaju pomoc

  Članovi Kantonalne organizacije Narodne stranke Radom za boljitak Srednjobosanskog kantona sinoć su u Vitezu prije početka vanredne sjednice humanitarnog karaktera, u povodu dana žalosti u BiH, 20. maja minutom šutnje odali počast svim nevino nastradalim žrtvama u katastrofalnim poplavama koje su zadesile dijelove BiH i region.

  Članovi KO Boljitka SBK i Mladi za boljitak SBK sinoć su nastavili sveukupnu Boljitkovu humanitarnu akciju, te na svoj način dali doprinos ublažavanju efekata koji su prouzrokovani poplavama. Prikupljeni su artikli za novu pošiljku koja će biti dopremljena građanima u katastrofom pogođena područja.

  ”Narodna stranka Radom za boljitak i njeni članovi širom BiH izražavaju suosjećanje sa svim građanima koje je zadesila katastrofalna poplava i pomjeranje tla. Na prirodu i njene zakone nažalost ne možemo utjecati ali možemo svakako ublažiti posljedice koje ona prouzrokuje. Ovo je period kada humanost i solidarnost treba da nam bude vodilja u zajedničkom otklanjanju efekata od nastalih šteta. 

  Ne smijemo podleći panici, već zajedničkim snagama moramo iskazati pribranost i reagirati u skladu sa svojim mogućnostima. BiH i njeni građani su dokazali da imaju srce. Dokazali smo kao zajednica da baš u najgorim trenucima možemo djelovati složno i pri tom pokazati da sve naše raznolikosti predstavljaju bogatstvo koje nas može samo ojačati.

  Štete prouzrokovane poplavama, već se sada procjenjuju u milijardama KM koje BiH sama neće moći izdvojiti za sanacije i izgradnju novih domova za one koji su ih izgubili. Međutim, ponovna neophodna zaduženja kod MMF-a i Svjetske banke svakako možemo ublažiti godišnjim uštedama do 500 miliona KM koje se sada troše na glomaznu i neefikasnu administraciju. Ukidanje pozicija za 10 premijera, 95 ministara, 295 poslanika i 58 delegata svakako će sveukupni politički sistem i aparat biti učinkovitiji”, izjavila je Karolina Pavlović, član Predsjedništva Boljitka i izaslanica u Domu naroda Parlamenta FBiH sinoć u Vitezu.

  Karolina Pavlović naglasila je da će Mladi za boljitak krenuti u još snažniju borbu i zalaganje za ukidanje kantona i pozvala sve one koji budu u prilici da u četvrtak (22.05.2014.) godine od 10.00 do 14.00 u Travniku na Boljitkovom štandu kod Zelene pijace. Mladi ljudi u BiH još snažnije treba da daju svoj potpis Mladima na peticiju ”Slušaj srce reci DA ukidanju glomazne i neefikasne administracije i skupe Federacije” i načine još jedan human korak za sve građane kojima je finansijska pomoć danas više nego ikada prijeko potrebna.

  21.05.14. Boljitak odao pocast minutom sutnje 21.05.14. Dio prikupljene pomoci