• Žene će BiH povesti ka boljitku i EU

    07.07.14. Emina Nina Sejdovic na edukaciji”Žene Za boljitak u okviru rada stranke zauzimaju posebnu ulogu. Komuniciranje i rad sa građanima mi kroz tijela izvršne i zakonodavne vlasti svakim danom upotpunjujemo novim metodama. Edukacija u cijelom tom procesu zauzima veliki prostor i svakako da su nam pored naših stranačkih akademija, razni seminari i konferencije koje se organiziraju, uvijek dobro došli. Žena zaslužuje da u Bosni i Hercegovini bude pokretačka snaga na putu BiH ka EU. Boljitak je ženi dao priliku i uvjerena sam da ćemo na narednim izborima ostvariti još bolje rezultate, da ćemo kroz tijela izvršne i zakonodavne vlasti pokazati da je žena, Bosanka i Hercegovka sposobna i dostojna odgovornosti”, izjavila je Emina Nina Sejdović, Boljitkova potencijalna kandidatkinja za Parlament FBiH i jedna od učesnica ispred Narodne stranke Radom za boljitak na edukaciji predstavnica političkih partija i izabranih predstavnica u organima vlasti BiH.

    Naime, protekle sedmice, edukaciju za žene iz političkog života BiH koju su organizovali Nezavisni univerzitet Banja Luka, Fakultet političkih nauka Univerzitet Sarajevo, Sveučilište Hercegovina Mostar i Agencija za odnose s javnošću Pro public d.o.o. Banjaluka pod pokroviteljstvom Norveške ambasade u Sarajevu prošle su i uspješno savladale i predstavnice Žena za Boljitak, Emina Nina Sejdović, Nela Bašić, Lejla Tiro, Almedina Selimović i Naida Hodžić.

    Nakon odlušanih predavanja i savladanih radionica o temama odnosa s javnošću, medijskih nastupa i liderstva koje su mentorisali ugledni i priznati univerzitetski profesori i predstavnici medija, Žene za boljitak su dobile i certifikate o uspješno završenoj edukaciji.

    07.07.14. Zene za bljitak uspjesno savladale edukaciju - dodjela ceritfikata07.07.14. Obilazak BHT-a