• HDZ BiH, SNSD, SDS, SBB, SDP i HDZ 1990 ne žele EU kao partnera

    09.05.2014. Mladi za Boljitak ispred semaforaEU integracije već nekoliko godina zbog neodgovornih politika i lidera stranaka HDZ BIH, SDP, SBB, HDZ 1990, SNSD i SDS predstavljaju kamen spoticanja za sve generacije koje u ovom momentu žive i žele živjeti u BiH.

    Za nas u Narodnoj stranci Radom za boljitak a pogotovo za nas predstavnike Mladih Za boljitak, poštivanje institucija i rad za dobrobit cjelokupnog društva osnovna je misija zbog koje postojimo. Na žalost, pomenute političke partije i njihovi lideri doprinijeli su tome da na dan kada se obilježava borba protiv fašizma i kada Evropa slavi svoj dan, mi s pravom moramo reći da država ne smije biti maćeha svojoj djeci nego partner sa kojim ćemo stasavati i napredovati.

    Tužno je što odbrojavanjem rokova i protestnim okupljanjima moramo jedni drugima slati poruke da trebamo raditi i izvršavati obaveze proistekle iz pravno utemeljenih odrednica. Presude sudova, Ustavi i svi drugi akti, svugdje u svijetu se provode, ne opstruiraju i poštuju. U Bosni i Hercegovini, ti akti su na žalost predmet stalnih ucjena i manipulacija od strane onih, već pomenutih.

    Vrijeme je da ova zemlja i njeni građani zaustave takvo „nasilje nad pravom“.

    Vrijeme je da ova zemlja i njeni građani svoju sudbinu usmjere sa onima koji imaju jasnu viziju i načine pomoću kojih je boljitak moguć a to su u svakom slučaju mladi ljudi okupljeni u Narodnoj stranci Radom za boljitak.

    Poštovani sugrađani,

    Mladi Za boljitak koji su se danas simbolički okupili ispred Zajedničkih institucija BiH i semafora koji odbrojava rok za implementaciju presude u predmetu Sejdić i Finci, na ovaj dan upućuju vam jasnu poruku:

    HDZ BiH, SNSD, SDS, SBB, SDP i HDZ 1990 ne žele EU kao partnera a fašizam kao veliko zlo očigledno nisu u stanju da iskorijene.

    09.05.2014 Detalj iz Pariza