• ”Boljitkovi dani dječije književnosti”

     

    U povodu ovogodišnjih Dana dječije književnosti, Općinski odbor Narodne stranke Radom za boljitak u Živinicama u petak, 04.04.2014. u 11.00 sati u Plavoj Sali BKC Živinice, na čelu s Boljitkovim članom Predsjedništva, predsjednikom OO Boljitka Živinice i zastupnikom u Skupštini Tuzlanskog kantona mr.sci. Samirom Kamenjakovićem organizovat će ”Boljitkove dane dječije književnosti”.

     

    Učenici iz devet osnovnih škola Općine Živinice sa svojim roditeljima, učiteljima, nastavnicima u prisustvu svih simpatizera, članova i dužnosnika Boljitka u petak će imati priliku se družiti sa poznatim bosansko-hercegovačkim piscem Mešom Đedovićem i upoznati se s njegovim književnim djelima i uživati u izvedbi predstavnika Dramskog pozorišta Živinice koji spremaju zanimljive sadržaje za mališane Živinica.

    OO Narodne stranke Radom za boljitak ovom prilikom u saradnji sa prijateljima i književnikom Đedovićem obezbjedilo je i 150 primjeraka knjiga ovog poznatog pisca koje će dodijeliti osnovnim školama u Općini Živinice.