• INTERVJU – ADAM MILER: „Proizvodnja hrane je ključ ekonomskog razvoja SBK i cijele BiH“

    • ADAM MILER, BROJ 10.

    Kandidat na listi LDS ZA BOLJITAK

    za Skupštinu Srednjobosanskog kantona

    Biografija:

    Rođen 1951. godine u Varešu

    -1974. godine seli u Novi Travnik i počinje raditi u kombinatu “BRATSTVO” u odjelu za vojnu proizvodnju kao metalostrugar

    -Predsjednik sindikata bio dvije godine i onda postaje predsjednik radničkog savjeta sve do početka sukoba kad se mobilize

    -Poslije rata se prijevremeno umirovljuje

    • Šta je bilo presudno da se kandidujete na Općim izborima 2018. godine kao kandidat Narodne stranke Radom za boljitak?

     “Ono što je podstaklo da se kandidujem na Općim izborima 2018. godine jeste Boljitkov “Program za 10”. Kroz ovaj program ćemo napraviti neophodne i prijeko potrebne promjene u Bosni i Hercegovini”.

    • Koji su vaši strateški ciljevi kao kandidata na Općim izborima 2018. i šta je to što bi prvo uradili ukoliko budete izabrani u Skupštinu Srednjobosanskog kantona/županije?

    “Proizvodnja domaće hrane, oporezivanje neiskorištenog zemljišta za obradu i proizvodnju hrane su neki od strateških ciljeva koje ću ja uraditi ukoliko budem izabran u Skupštinu Srednjobosanskog kantona”.

    • Šta smatrate najvećim nedostatkom u Vašem Kantonu/Županiji odnosno u Federaciji BiH i državi?

    „Najveći nedostatak u Srednjobosanskom kantonu jeste nebriga za narod, a pogotovo za starije i bolesne. Također, zapošljavanje je jedan od većih nedostataka“.

    • Koje mjere smatrate potrebnim za realizaciju kako bi zaustavili odlazak mladih iz Bosne i Hercegovine?

     “Neke od mjera su otvaranje novih radnih mjesta, povećanje osobnih dohodaka (plaća), kontrola uplaćivanja za PIO/MIO i ukidanje i kažnjavanje rada na crno”.

    • Šta bi stanovnici dobili ukoliko bi u Predsjedništvu BiH zasjeli zajedno Dragan Čović i Milorad Dodik?

    „Ukoliko bi se zajedno sastali Čović i Dodik u Predsjedništvu BiH dobili bismo razočarenje, podjele i nemire svake vrste“.

    • Vaša motivirajuća poruka glasačima da 7.10. izađu na Opće izbore 2018.!

    “Urazumimo se i za sva vremena odstranimo rak rane koje nas izjedaju 20 godina. Glasajte za promjene, za broj 1 za člana Predsjedništva BiH Jerku Ivankovića Lijanovića, za Boljitkov “Program za 10” i sve kandidate Narodne stranke Radom za boljitak kako bismo napravili neophodne i prijeko potrebne promjene”.

Comments are closed.