• Lijanović će minimalne otkupne cijene za malinu opet vratiti na 3KM

    U sklopu službene predizborne kampanje kandidat Narodne stranke Radom za boljitak za člana Predsjedništva BiH Jerko Ivanković Lijanović obišao je i malinare iz  Krajine.

    “Za crveno zlato kako su ga zvali proizvođači u mom mandatu, malinu, ponovo ćemo vratiti adekvatne otkupne cijene i poticaje nakon 7.10. Vratit ćemo otkupne minimalne cijene maline, da ne mogu biti ispod 3KM, osigurat ćemo adekvatnu podršku poticaja sa razine Federacije BiH kako za podizanje nasada, tako za izvoz ovog proizvoda. Posljednjih nekoliko godina, nakon mog mandata stanovnici i proizvođači su dovedeni u situaciju da moraju ići u neke druge zemlje, proizvoditi ove proizovde kako bi njihova djeca to jela kao uvozni proizvod u našoj domovini”, poručio je Boljitkov kandidat za člana Predsjedništva BiH Jerko Ivanković Lijanović.

    Malinar Irfan Hadžić izjavio je kako je nemoguće živjeti od proizvodnje maline sa trenutnom otkupnom cijenom.

    “Što se tiče trenutne cijene maline, ona je katastrofalna, odnosno pala je do neizdrživosti. Da bi se opstalo u ovoj proizvodnji, minimalna cijena maline bi trebala da bude 3KM kao što smo imali u vrijeme dok je ministar bio gospodin Jerko Ivanković Lijanović. Ja sam svoja tri sina poslao vani, jer se ovdje ne može živjeti od proizvodnje maline sa ovom otkupnom cijenom.

    Ovom prilikom pozivam sve malinare da 7.10. izađu i glasaju za gospodine Jerku Ivankovića Lijanovića. Ja vjerujem u njega da nam može vratiti sve ono što smo imali u njegovom mandatu ministra od 2011. do 2015. godine, a što je trenutna vlast uništila do kraja”, izjavio je malinar Irfan Hadžić.

Comments are closed.