• Lideri, na račun ratnih rana nema više fotelja!!!

  03.02.14. Sinisa Kajmakovic

  Boljitkovi principi zasnovani na višeetničnosti, poštivnaju drugog, drugačijeg kao i međuetnička saradnja, opšti su principi najvećeg dijela svih građana Bosne i Hercegovine koji žele jasno trasiran i izgrađen put u porodicu zemalja Evropske Unije. Podsjećamo da je 2014. godina, godina kada završavaju mandati započeti 2010. godine te da je ovo period koji diktira teme za predizborne skupove, teme i zapaljive govore za predizborne strategije i usmjerenja onih koji na osnovu ratnih rana ponovo planiraju ostvariti svoje izborne rezultate. Posljednja dešavanja i izjave vezane uz slučaj Nasera Orića, očigledan su primjer sinhronizovano vođenih politika iz BiH i Srbije koje za cilj imaju podizanje međunacionalnih tenzija zarad foteljaških interesa u obje zemlje.

  ”Očigledno da su se pojedini politički lideri i stranke, ponovo počeli koristiti jeftinim trikovima za dobivanje simpatija i njihova ”suosjećanja” sa ”ovim” i ”onim” narodima. Ovo je ogledalo predizbornih igara za postizanje vlastitih političkih rezultata pojedincima. Narodna stranka Radom za boljitak kao jedina višenacionalna stranka u BiH, prisutna svojim djelovanjem u svim krajevima BiH, uvijek će se glasno boriti protiv svih onih koji žele podjele u ovoj zemlji i koji preko leđa napačenih građana BiH pokušavaju ostvarivati bilo kakve lične i političke interese. Ne smijemo dozvoliti da preko još nezacjeljenih rana onih koji su zbog loših ratnih i  poslijeratnih iskustava još uvijek ranjivi, svoje političke ciljeve ostvaruju kriminalne politike koje BiH ne žele prosperitet niti Evropski put.”, izjavio je Mersed Šerifović, potpredsjednik Boljitka iz reda bošnjačkog naroda i zastupnik u Skupštini TK.

  ”Stavovi određenih političkih lidera i stranaka u vezi novonastalih dešavanja oko bivšeg ratnog komadanta Armije BiH u Srebrenici, Nasera Orića, nikako ne smiju biti politička stvar već stvar nadležnih i nezavisnih institucija sudske i izvršne vlasti. Sva posljednja dešavanja na političkoj sceni, po starom i efikasnom metodu koriste se i evidentno je da će se koristiti kao manipulacija javnosti u koju su uključene stranke vladajućih oligarhija. Do sada je bilo evidentno da su te iste stranke jeftino profitirale započetim kampanjama. Građani su se probudili! Građani žele međuetničku saradnju, ne žele konflikte i mržnju. Građani žele put ka EU, žele smanjenje nezaposlenosti, žele nova ulaganja i život osiguran od vlastitog rada.

  Gospodo, najodgovorniji bh. političari, ne igrajte se više sa inteligencijom svojih sunarodnika kao i svih drugih! Pročitani ste! Ovo je zemlja poštenih i čestitih građana, koji u miru, suživotom žele svekoliki boljitak i život dostojan ovom vremenu, za sebe i svoje porodice”, dodao je Siniša Kajmaković, član Predsjedništva Boljitka i povjerenik za Grad Bijeljinu.

  03.02.14. Mersed Serifovic