• Bogatstvo različitosti šansa za boljitak Mostara i HNK

  23.07.14. Vahida Bebalic Crnalic

  Kantonalna organizacija Boljitka HNK sinoć je u Mostaru održala svoju sjednicu na kojoj su, između ostalog, definisane smjernice za nastavak priprema predizborne kampanje u ovom kantonu, a u čijem radu su učestvovali i Boljitkov dopredsjednik iz reda hrvatskog naroda, dopremijer FBiH i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Jerko Ivanković Lijanović, kao i Milorad Bahilj, ministar trgovine FBiH.

  „Nedostatak političke volje u okviru djelovanja najodgovornijih političkih aktera u gradu, dovelo je do toga da je Mostar uistinu i danas grad slučaj. Nadam se da će nakon ovih izbora doći do rješenja i da će se pitanje Mostara riješiti na radost svih Mostaraca, bez obzira na vjeru, spol ili socijalno stanje. Politika Boljitka je jedina politika koja može izvesti građane, ne samo Mostara, nego cijele BiH iz ove krize u kojoj se nalazimo,“ rekla je Vahida Crnalić, Boljitkova vijećnica u Gradskom vijeću Mostara i kandidatkinja za Parlament Federacije BiH, nakon sinoć održane sjednice.

  „Smatram da je šteta što u politici nema više žena i mislim da bi se puno bolje upravljalo svim procesima kada bi ih bilo više, te da će zbog pristupa koje Boljitak zagovara prema ženama, Boljitak biti jači nego ikada“, dodala je Crnalić.

  Kantonalna organizacija Boljitka u HNK-u sinoć je razmatrala posljednje pripreme za kreiranje predizborne platforme za ovaj dio BiH kao i plan aktivnosti za naredni period.

  Ukidanje kantona u Federaciji BiH i ukidanje doprinosa na plaće u proizvodnom sektoru kojima se kreira ambijent za velike uštede i stvaranje ambijenta za nova ulaganja i smanjenje nezaposlenosti u HNK-u, itekako imaju snažno opravdanje. Potencijali za razvoj poljoprivrede i razvoj proizvodnog sektora uopće, u HNK-u daju velike mogućnosti za ostanak svih građana na svojoj rodnoj grudi.

  „Ono što Boljitak pruža jeste prilika mladim ljudima i izrazito sam ponosan što se u Boljitku uvažavaju svi stavovi mladih ljudi. Zbog toga pozivam sve mlade ljude da se priključe Boljitku kako bi zajedno doprinijeli boljitak ovoj županiji. Vrijeme je da se podlmadi politika u HNŽ, pogotovo u Skupštini HNŽ. Želim skrenuti posebnu pažnju na turističke potencijale ove županije koji nisu adekvatno stavljeni u funckciju razvoja, na potrebu zapošljavanja za mlade ljude na ovim prostorima. To će, uz cjelokupno zalaganje Boljitka, biti osnova za moju političku platformu kao kandidata za Skupštinu HNŽ, jer izrazito želim da u narednom mandatu sa ostalim kolegama kreiramo jednu adekvatnu i podmlađenu parlamentarnu većinu koja će raditi na otklanjanju problema građana“, naglasio je Vedran Marijić, Boljitkov kandidat za Skupštinu HNK.

  23.07.14. Vedran Marijic