• Boljitak: Djela, a ne samo riječi

    09.07.2014. Mladen Ivankovic Lijanovic na sastanku

    Jučer je u prostorijama Narodne stranke Radom za boljitak u Širokom Brijegu, održan sastanak predstavnika udruge Zaboravljenih branitelja s predsjednikom stranke Mladenom Ivankovićem Lijanovićem. Drago Grbavac, predsjednik Udruge izložio je ciljeve udruge pri čemu je zatražio i potporu Narodne stranke Radomza boljitak vezano za Prijedlog zakona o rješavanju pitanja zaboravljenih branitelja.

    ”Mi smo u svakom slučaju za to da se prava svih branitelja izjednače i svakako ćemo takav zakon podržati u Parlamentu FBIH. Osim toga smatramo kako nije u redu da ljudi koji su branili Bosnu i Hercegovinu danas nemaju najosnovnija prava kako što je pravo na zdravstvenu zaštitu. Kao što smo i do sad ispoštovali dogovor vezano za prava članova udruge, nastavit ćemo to i dalje činiti”, kazao je tom prigodom Mladen Ivanković Lijanović.

    Frano Hrstić, tajnik Udruge se također osvrnuo na činjenicu kako su im sve ili skoro sve stranke dale načelnu potporu ali malo njih i stvarnu, kao što je to učinio Boljitak. Naime, krajem prošle godine sukladno dogovoru općinski vijećnici Boljitka podnijeli su amandmane u kojim ja traženo da se ova udruga uvrsti u općinske proračune na području Zapadnohercegovačke županije. Tom prigodom čelnici udruge Zaboravljenih branitelja  su se zahvalili na ”djelima, a ne samo riječima”, kazavši kako cijene pomoć Boljitka, i kako će o tome izvijestiti svoje članstvo na području cijele Federacije.