• Boljitkovci u Živinicama zasadili 1000 sadnica

    26.04.14. Boljitkovci u Zivinicama zasadili 1000 sadnicaOpćinski odbor Narodne stranke Radom za boljitak Živinice iz dana u dan opravdava povjerenje i simpatije koje im građani Živinica svakim danom iskazuju. OO Boljitka Živinica povodom mjeseca čistoće i ekologije danas (26.04.2014.) je  u saradnji sa MZ Šahići i pod nadzorom Šuma TK organizovao pošumljavanje na dionici MZ Šahići u Živinicama.

    Dužnosnici Boljitka u TK, Mladi za boljitak Živinica, Žene za boljitak Živinica, članovi OO i simpatizeri Boljitka u Živinicama danas su zajedničkim snagama posadili 1000 sadnica i dokazali da Narodna stranka Radom za boljitak, sve one principe koje s ponosom propagira tokom dvanaest godina svog djelovanja redovno provodi i u djela na terenu u cilju izgradnje zajedničkog boljitka svih sugrađana.

    ”Boljitak je tokom svog postojanja vođen svojim programskim načelima uvijek isticao i ponašao se u skladu s činjenicom da su priroda i okoliš životna osnova svih ljudi i svih naraštaja. Mi u Boljitku smo svjesni da zaštita i očuvanje okoliša i životne sredine mora igrati važnu ulogu u svim odlukama našeg djelovanja. Zbog toga, Općinski odbor Narodne stranke Radom za boljitak Živinice povodom mjeseca čistoće i ekologije danas je obavio pošumljavanje od 1000 sadnica na dionici MZ Šahići u Živinicama. Ovim putem se zahvaljujem MZ Šahići i Šumama TK koji su prepoznali dobre namjere Boljitka i podržali današnju akciju, te dozvolili nam da građanima Živinica i budućim naraštajima ostavimo prirodno bogatiju općinu Živinice”, poručio jemr.sci. Samir Kamenjaković, predsjednik OO Boljitka u Živinicama i zastupnik u Skupštini TK koji je također učestvovao u sadnji.Dodao je da su bosanskohercegovački krajolik i priroda osnova prihoda i rada.

    ”Zadaća svih nas je očuvati krajolike naše BiH jer je osiguranje osnova življenja za buduće naraštaje zadaća svih nas od lokalne, državne do međunarodne razine. Imajući u vidu značaj podizanja ekološke svijesti građana i važnosti šumskog tla ovim putem pozivam sve građane da se pridruže Boljitku i u narednim akcijama koje imamo u planu provoditi. Također koristim priliku da zamolim sve sugrađane u Živinicama i cijeloj BiH da naredne prvomajske praznike koje većinom svi provodimo u prirodi, iskoriste u lijepom ambijentu sa svojim najdražima i da misle na očuvanje okoliša i prirode, da ne ostavljaju smeće iza sebe i ne uništavaju prirodne resurse kojima naša BiH raspolaže za razliku od drugih zemalja u Evropi”, rekao je danas u Živinicama Samir Kamenjaković.26.04.14. Boljitkovci u Zivinicama zasadili 1000 sadnicaa26.04.14. Boljitkovci u Zivinicama zasadili 1000 sadnicaaa