• Boljitkovi ministri u ostavci iz ZDK pozvali kolege na ukidanje kantona

    OLYMPUS DIGITAL CAMERAUkidanje ZDK kao i ostalih devet kantona u Federaciji BiH  dovelo bi do procvata Federacije i boljeg ambijenta za život svih građana BiH. Ovo je jedan od razloga zbog kojeg su upravo danas, na početku proljeća predstavnici kantonalnog odbora Narodne stranke Radom za boljitak i Mladi za boljitak iz ZDK upriličili potpisivanje peticije za ukidanje kantona ”Slušaj srce reci DA ukidanju glomazne i neefikasne administracije i skupe Federacije” i simbolično najavili početak proljeća za sve Zeničane.

    ”Kao što Boljitak već više od godinu dana kontinuirano ponavlja, činjenica je da trenutno ekonomsko i socijalno stanje u cijeloj Federaciji prouzrokovano je najviše zahvaljujući glomaznoj i neefikasnoj administraciji. Ona godišnje od građana oduzme oko 500 miliona KM. Iz tog razloga upravo ukidanje kantona nema alternativu. Ukoliko svi smatramo i želimo napredak cijelom društvu i ukoliko mlade naraštaje želimo zadržati na njihovoj rodnoj grudi, zajedno moramo učiniti sve napore da kantoni kao karcinomi što hitnije budu uklonjeni. Današnjim činom potpisivanja peticije u Zenici i ja sam kao resorni ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede zajedno s kolegicom koja vodi resor finansija u našem ZDK, rekao DA ukidanju ministarskih funckija koje obnašamo. Upravo ukidanjem pozicija za 10 premijera, 95 ministara, 295 poslanika i 58 delegata ostvarile bi se  uštede i pomenutih oko 500 miliona KM postala bi investicija za stvaranje nove vrijednosti i novih radnih mjesta. Zato ovu priliku koristim i pozivam sve građane, sve kolege iz Vlade ZDK i ostalih institucija da zajedno istrajemo u borbi za boljitak građana i bez kantona nastavimo graditi budućnost kakvu svi zaslužujemo”, izjavio je Bojan Bošnjak, predsjednik Mladih za boljitak i ministar u ostavci iz resora poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u ZDK.

    Boljitkovu peticiju ”Slušaj srce reci DA ukidanju glomazne i neefikasne administracije i skupe Federacije” svakim danom potpisuje sve više Zeničana. Svoje DA za ukidanje kantona rekla je potpisivanjem peticije i Boljitkova ministrica u ostavci iz Vlade ZDK iz resora finasnija, Sabina Heljić, a ranije su to učinili i Boljitkov dopredsjednik Skupštine ZDK Igor Matanović, kao i stala dva zastupnik Hermina Herco, Toni Pendić, kao i dopredsjedavajući Skupštine, Igor Matanović.OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA