• Damir Čardžić: Nedonošenje zakona neće obnoviti domove unesrećenima

    24.06.14. Damir Cardzic

    ”Poražavajuće za Federaciju BiH i sve unesrećene građane koji su izgubili veliki dio imovine je neizglasavanje prvog iz seta od tri zakona za sanaciju šteta nastalih u poplavama na jučer održanoj vanrednoj sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH.

    Kao delegat koji dolazi ispred Narodne stranke Radom za boljitak, koja zagovara princip da jači pomažu slabije, osuđujem neizglasavanje hitno potrebnih zakona za pomoć unesrećenima. U ovom slučaju jači su oni koji treba da donose zakone i odluke a slabiji su naravno unesrećeni građani koji nemaju vremena na bacanje jer zimu moraju dočekat u svojim domovima.

    Svi oni koji na bilo koji način mogu pomoći unesrećenima u poplavama obavezni su moralno i društveno to i učiniti. Zakonodavna vlast ima obavezu i odgovornost zaštititi svoje građane.

    Narodna stranka Radom za boljitak, moje kolege u ZD Parlamenta, kao i mi u DN podržavamo i uvijek ćemo podržati sve one zakone koji su neophodni i bitni za naše građane. Podsjećam da su zastupnici Boljitka u ZD Parlamenta FBiH pripremili i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara u prirodnim nesrećama i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima koje će uputiti po žurnom postupku u parlamentarnu proceduru, kako bi se isti već na slijedećoj sjednici našli na dnevnom redu.Upravo je to poštivanje principa da jači pomažu slabije i suprotno je od prekidanja sjednice i nedonošenja neophodnih zakona, kao što je bio jučer slučaj”, rekao je Damir Čardžić, potpredsjednik Boljitka iz reda ostalih, zastupnik u Domu naroda Parlamenta FBiH i zastupnik u Skupštini KS u povodu jučer prekinute sjednice DN PFBiH i neizglasavanja bitnih zakona za unesrećene u poplavama.