• Mladi za boljitak: Napad na profesora Kukića napad na slobodu mišljenja u BiH

    Mladi Za boljitak, logo - Copy (640x357)Mladi za boljitak i Narodna stranka Radom za boljitak ovim putem iskazuju najoštrije riječi osude za nasilje koje se danas desilo na Ekonomskom fakultetu u Mostaru.

    Ugledni profesor Slavo Kukić, koji je Bosni i Hercegovini, njenim građanima i akademskoj zajednici oduvijek bio uzor i oličenje osobe koja sve što čini, upravo čini za boljitak cijele BiH, danas je na svojoj koži, na žalost osjetio djela, kako je i sam to definisao, fažizma.

    Ono što još više zabrinjava, jeste što je profesor Kukić, pretučen u svom kabinetu u instituciji koja podučava i njedri mlade ljude i budućnost BiH.

    Nakon ovakvog djela, pitamo se šta će se desiti sutra? Da li su studenti, profesori i uposlenici Ekonomskog fakulteta u Mostaru, al’ i svih ostalih institucija sigurni? Gdje to mi mladi živimo?

    Naša slobodarska država može postojati samo zahvaljujući angažmanu svojih građana, sobodnoj javnoj riječi i učešću svakog građanina u gradnji boljitka ove zemlje, za što, opet napominjemo profesor Slavo Kukić se oduvijek zalagao. Mi u Boljitku želimo društvo u kojem se svi mogu kretati slobodno i osjećati se sigurno i ovim putem pozivamo nadležne institucije da što hitnije pronađu i kazne ovakvo zlodjelo.