• Dosta je nepotrebne administracije

    Županijska organizacija Narodne stranke Radom za boljitak Zapadnohercegovačke županije, sinoć je u Širokom Brijegu održala redovitu sjednicu na kojoj se razgovaralo o tijeku kampanje, planovima za naredni tjedan, te o detaljima vezanim za predstavljanje pobjedničkog Programa za 10, biračima na terenu.

    Svakodnevno raspirivanje nesuglasica među političkim akterima FBiH, koji za svoj osnovi cilj imaju osobne i stranačke interese, svakim danom eskalira sve dubljom ekonomskom i socijalnom krizom za građane. Zastrašivanje građana se nastavlja od strane onih kojima ovakva situacija odgovara.

    Narodna stranka Radom za Boljitak donijela je jasnu odluku da neće toleriratiovu neizdrživu ekonomsku situaciju za naše građane, te je pokrenula peticiju za izmjene Ustava Federacije BiH i Ustavnu rekonstrukciju FBiH čime je između ostalog predviđeno i ukidanje županija/kantona. Ukidanjem 10 županija bi se izravno ukinule i pozicije za one koji u ovom trenutku koriste novac građana, a to su: 10 premijera, 95 ministara, 295 zastupnika,58 izaslanika.

     

    Rekonstrukcijom Federacije BiH jedan dio trenutno zaposlenih u županijamabi i dalje ostao na svojim pozicijama, kao što je to slučaj u školstvu, zdravstvu i policiji, te službe i njihovi uposlenici i dalje moraju nastaviti obavljati svoj posao za boljitakcijelog društva. Svi ostali koji su trenutno zaposleni u glomaznoj administraciji neće biti bez posla,jer rekonstrukcijom Federacije BiH i ukidanjem postojećih županija po boljitkovom prijedlogu, uštedjeli bi do 500 milijuna km i ta sredstava uložili za otvaranje novih radnih mjesta u realnom sektoru. Novci nikamo neće otići iz naše županije nego će se pravednije usmjeriti na jačanje lokalne samouprave, umjesto nepotrebne birokracije. Osim toga Boljitkovim prijedlogom o izmjenama Ustava FBiH  trajno će se riješiti i pitanje jednakopravnosti Hrvata, putem ukidanja županija.