• Garant boljitka BiH je politika jačanja zajedništva mladih

    Hana Isaković, predsjednica Mladih za boljitak Općine Zenica u organizaciji Perpetuumm mobile, učesnica je Akademije za mlade političke lidere/ke osme generacije. Nakon prethodna dva završena modula Akademije u Banja Luci i Mostaru, Hana Isaković je završila i treći modu održan protekle sedmice u Sarajevu.

    ”Tokom programa trećeg modula Akademije za mlade političare i političarke imali smo priliku družiti se i razgovarati o aktuelnim problematikama u našem društvu sa mnogim eminentnim ličnostima i predstavnicima akademske i političke scene u BiH, kao što su ambasadorica SAD-a BiH Maureen Cormack, ambasador Rusije Petar Ivancov, zamjenik šefa Delegacije EU u BiH Renzo Daviddi, prof.dr. Besim Spahić i mnogi drugi. Posebnu čast i zadovoljstvo za nas mlade političare činila je posjeta Predsjedništvu Bosne i Hercegovine i upoznavanje sa radom ove institucije, a naš domaćin je bio aktuelni predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić. Naši prijedlozi, viđenja, stanja i problematike mladih u Bosni i Hercegovini bile su osnovne teme razgovora.

    Narodna stranka Radom za boljitak tokom trinaest godina svog djelovanja uvijek je politiku mladih stavljala kao krucijalno pitanje od kojeg zavisi boljitak BiH, što sam naglašavala i tokom trećeg modula Akademije. Mladi u Bosni i Hercegovini moraju biti nosioci pozitivnih promjena, a ambijent da se obrazuju, rade i žive u svojoj rodnoj grudi i stvaraju na njoj, zavisi od političkih lidera koji nam moraju dati šansu i stvoriti ambijent u kojem ćemo moći ostati, boriti se i ne razmišljati o odlasku u zemlje Evropske unije, već nastojati njihove standarde približiti BiH. Ova politička akademija je zaista prilika za nas mlade političare, koju smo iskoristili za međusobno upoznavanje, upoznavanje rada i programa stranaka iz kojih dolazimo, te razmjenu ličnih iskustava. Ono što je velika prednost jeste što na Akademiji učestvuju predstavnici političkih stranaka iz cijele BiH i na jednom mjestu se druže mladi ljudi, pripadnici svih naroda, nacija i vjera u BiH, mladi koji će za par godina zajedno moći voditi Bosnu i Hercegovinu i graditi boljitak za sve njene građane”, istakla je Hana Isaković.

    Završni modul Akademije biti će održan u Banja Luci od 22-25.03.2015. godine, na kojem će polaznici prezentirati tematske radove, o temama s kojima se susreću građani u lokalnoj zajednici.

    28.02.15. U posjeti Predsjednistvu BiH