• Hadžićani još snažnije žele ukinuti kantone

  27.03.14. Vedad Gacanovic (1)”Sve ono što su neodgovorne politike radile tokom proteklih dvadeset godina u Bosni i Hercegovini eskaliralo je totalnim ekonomskim i socijalnim kolapsom u kojem se trenutno nalaze građani u Federaciji i cijeloj BiH. Glad, siromaštvo, obespravljenost i nezaposlenost postali su sinonim za BiH, koja jedina u regionu nazaduje na putu ka Evropskoj uniji.

  Narodna stranka Radom za boljitak tokom dvanaest godina svog postojanja interese svojih sugrađana je uvijek stavljala u prvi plan i nastojala za njihov boljitak iznalaziti adekvatna rješenja koja cijelo društvo mogu povesti u perspektivu i vratiti svima nadu u napredak i normalnu budućnost omladine. S toga, Boljitkova peticija ”Slušaj srce reci DA ukidanju glomazne i neefikasne administracije i skupe Federacije” nastavak je Boljitkove borbe za ideju izmjena Ustava za boljitak građana FBiH. Boljitkovim modelom izmjena Ustava FBiH i to ukidanjem pozicija za 10 premijera, 95 ministara, 295 poslanika i 58 delegata, napravile bi se godišnje uštede do 500 miliona KM. Taj novac, uložen u nove vrijednosti, jačanjem domaće proizvodnje, pokretanjem infrastrukturnih projekata direktno bi stvorio i nova radna mjesta za nezaposlene i obespravljene građane, prije svega mlade ljude koji su budućnost Bosne i Hercegovine i koje ne smijemo pustiti da zbog neodgovornosti onih koji su nas doveli na rub gole egzistencije napuštaju svoju rodnu grudu.

  Koristim priliku i pozivam sve građane u FBiH, da se pridruže Boljitku na putu ka evropskoj BiH, da podrže naš prijedlog za izmjene Ustava za boljitak građana FBiH, daju svoj potpis za ukidanje kantona i srcem kažu DA za egzistencijalnu i samoodrživu Federaciju i cijelu Bosnu i Hercegovinu”, izjavio je danas u Hadžićima u povodu provođenja Boljitkove peticije za ukidanje kantona ”Slušaj srce reci DA ukidanju glomazne i neefikasne administracije i skupe Federacije”, Boljitkov vijećnik u Općinskom vijeću Hadžići, Vedad Gačanović.

   

  Građani su danas osim u Hadžićima svoju podršku za ukidanje kantona i za Boljitkov prijedlog izmjena Ustava za boljitak građana FBiH dali i na ulicama sarajevske općine Ilidža. Boljitak snažno nastavlja s daljim aktivnostima i provođenjem peticije za ukidanje kantona u narednim danima i u ostalim sarajevskim općinama, kao i kantonima u cijeloj FBiH. 10156068_780830145274853_1261850769_n

  27.03.14. Potpisivanje peticije u Hadzicima (2) (1)