• Jedino Boljitak kao istinski višeetnički politički faktor može izvuči BiH iz izolacije i crnila

  1Članovi Boljitkovog Regionalnog odbora Banja Luka u petak (24.01.2014.) formirali su Izborni štab za predstojeće Opće izbore 2014. Konstituirajuću sjednicu svojim prisustvom uveličao je i dopredsjednik Boljitka, dopremijer i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi FBiH, Jerko Ivanković Lijanović koji je ovom prilikom dao i svoju podršku budućem radu članova Izbornog štaba.

  Na sjednici su prezentirani i prihvaćeni, između ostalog, Boljitkovi osnovni principi koji će biti dio izborne platforme svakog kandidata. U narednom periodu slijedi usaglašavanje konkretnih ciljeva koji će biti odraz Boljitkovih principa i platforme u cilju stvaranja napretka za cijelo društvo.

  Boljitkova izborna platforma za predstojeće Opće izbore biti će odraz osnovnih Boljitkovih načela i principa koji su uvijek usmjereni na izgradnju boljitka građana.

  Polazište Boljitkove izborne platforme kandidata za naredne izbore u Regiji Banja Luka, svakako jesu višeetničnost, suživot, tolerancija, snažna borba protiv nezaposlenosti, razvoj privrede i poljoprivrede, rasterečenje rada, kao i stvaranje povoljnijeg ambijenta za nova ulaganja i sveukupan razvoj.

  Boljitak će kao i svih prethodnih godina svoga djelovanja, uvijek i dalje biti faktor pomirenja, faktor koji gradi i graditi će samo konkretna rješenja, i faktor koji svoje politike će uvijek zasnivati na osnovu potreba svakog građanina. Bez obzira na bilo koje razlike, kao jedini višeetnički faktor u Bosni i Hercegovini, Narodna stranka Radom za boljitak će i dalje svima nuditi ruku saradnje, ruku za konstruktivno djelovanje. Mi smo za sve građane i one koji žele istinski boljitak ovom društvu najotvorenija politička stranka u cijeloj BiH, pa tako i u Regiji Banja Luke, dostupna svima, svim slojevima društva, bez obzira na vjeru, naciju ili socijalnu pripadnost.

  2