• Jerko Ivanković Lijanović: Neka UIO obznani pod čijim političkim pritiskom ugrožava vladavinu prava u BiH

  Povodom aktuelnih protesta obespravljenih, nekada zaposlenih, a danas nezaposlenih Širokobriježana, dopredsjednik Narodne stranke Radom za boljitak i jedan od suvlasnika društva ”Lijanovići” Jerko Ivanković Lijanović danas je pozvao Upravu za indirektno oporezivanje BiH da objasni razloge svog nezakonitog djelovanja koje je i uzrok nezadovoljstva nezaposlenih u Širokom Brijegu.

  ”Nadležne u Upravi za indirektno oporezivanje BiH pozivam da objasnite, zašto i nakon dvanaest godina nezakonite blokade računa, najmodernije tvornice za proizvodnju i preradu mesa u BiH ”Lijanovići d.o.o. i dalje držite blokirane, te na taj način ostavljate bez posla stotine obespravljenih radnika. 

  Pozivam vas da javnosti i nezadoovljnim radnicima obznanite zašto i pod kojim političkim pritiskom, kojih stranaka i pojedinaca sve to činite, ništite i još više u ponor gurate cjelokupno društvo u BiH. Koji su pravi razlozi i ciljevi zbog čega to i dalje činite i zašto svjesno na taj način ugrožavate vladavinu prava u BiH, te šaljete lošu poruku svim domaćim i stranim investitorima u BiH čije povjerenje nam je u ovoj, za BiH katastrofalnoj ekonomskoj situaciji, prijeko potrebno”, izjavio je danas u Sarajevu Jerko Ivanković Lijanović.

   

   

  Ured za odnose s javnošću