• Krupljani masovnim odazivom proslavili početak procesa ukidanja kantona

  10709990_10204728790561921_860372666_o”Orginalnost naše kampanje i našeg pobjedničkog ”Programa za 10” dovela nas je do momenta da su politički konkurenti počeli da se plaše Narodne stranke Radom za boljitak. Uplašili su se našeg ”Programa za 10” koji je temelj ukidanja kantona. Povod naše proslave sa vama dragi građani je povijesni trenutak početka procesa izmjena Ustava FBiH i ukidanja kantona. Vaše prisustvo i podrška su osnovni temelj za preobražaj društva i naše birokracije koja nas već 20 godina vrti u krug. Zbog naših stajališta i ”Programa za 10” politička konkurencija, kao što ste vidjeli, podigla je ruku na Narodnu stranku Radom za Boljitak. Al’ ajkule kad dođu, ”Sipe” će otići, a vi ste ajkule, birači su ajkule, a ”sipe” su tada gotove. Slavit ćemo mi pobjednici. Boljitak tokom dvanaest godina djelovanja kao jedina višenacionalna stranka svim građanima je uvijek nudila konkretne programe sa konkretnim rješenjima. U ”Programu za 10” koji je bez konkurencije, građanima nudimo boljitak i novi početak BiH. Ja vjerujem u vas i ovu zemlju i da sa vama možemo promijeniti stvari na bolje. Vjerujem da mladi žele ostati na svojoj rodnoj grudi, a ne ići u tuđinu i zbog njih smo dužni promijeniti loše trendove. Ovim putem vas pozivam, posebno mlade da 12. oktobra slušate svoje srce i svoj glas date kandidatima Narodne stranke Radom za boljitak. Osigurajte sebi budućnost, a starima sigurnost ukidanjem kantona i preglomazne administracije. Sudbina BiH se odlučuje 12. oktobra, a sudbina BiH mora biti pobjednički ”Program za 10” koji će gospodarskim mjerama mlade ostaviti u BiH i donijeti stabilnost cijeloj regiji”, poručio je sinoć Mladen Ivanković Lijanović, predsjednik Boljitka i zastupnik u ZD PSBiH, te kandidat na Općim izborima 2014. za Parlament BiH u Bosanskoj Krupi na proslavi Boljitka povodom povijesnog procesa početka promjena Ustava FBiH i ukidanja kantona.

   Pred preko 1000 Krupljana sinoć je proslavi ukidanja kantona prisustvovala i legendarna muzička grupa Crvena jabuka, a njen frontmen Dražen Žerić Žera poručio je da je tu da podrži ukidanje kantona i dolazak vremena kada će svi biti sretniji i samo razmišljati o pjesmi.

  Prisutnima se obratio i njihov sugrađanin, Boljitkov kandidat za Skupštinu USK Besim Šarić i naglasio da će samo uz njihovu podršku BoljitakUnsko-sanski kanton, područje Bosne i Hercegovine sa prelijepim prostranim pašnjacima i velikim količinama obradivog zemljišta, dovesti u vremena kada će pasti loše vođene politike i kada će ovaj kraj svoje resurse za razvoj privrede i poljoprivrede koristiti u punim kapacitetima.

   ”Kada su me pitali zašto sam izabrao Narodnu stranku Radom za boljitak, rekao sam da je očigledno da u današnjem katastrofalnom ekonomsko-socijalnom okruženju jedini spas za BiH i njene prevarene i obespravljene građane jedina snaga stranka koja diše za svoj narod i koja će omogućiti da se što prije priključi Evropskom putu, a to je jedino Boljitak sa svojim ekonomskim Programom za 10”, poručio je Besim Šarić.

  Plava Revolucija danas svoj put nastavlja u USK gdje će sa Plavim busom stići i družiti sa vrijednim privrednicima i poljoprivrednicima, te im prezentirati temeljne mjere ”Programa za 10” koje će provesti uz njihovu podršku.

   17.09.14. Mladen Ivankovic Lijanovic

  17.09.14. Besim Saric