• Programom za 10 potičemo domaću proizvodnju

  18.09.2014. Programom za 10 poticemo domacu proizvodnju (4)

   

  Plava revolucija Narodne stranke Radom za boljitak i dalje se nalazi u Unsko-sanskom kantonu, a Boljitkov Plavi autobus jučer (17.09.2014.) se zaustavio u Velikoj Kladuši gdje je upriličeno i potpisivanje Boljitkove peticije za ukidanje kantona ”Slušaj srce reci DA ukidanju glomazne i neefikasne administracije i skupe Federacije”. Željni promjena i ekonomskih mjera koje će utjecati na razvoj BiH i smanjenje nezaposlenosti, u velikom odazivu Kladušani su jučer dali svoj potpis za ukidanje kantona i rekli DA ukidanju pozicija za 10 premijera, 95 ministara, 295 zastupnika i 58 izaslanika. Kladušani su rekli DA godišnjim uštedama do 500 miliona KM i novim radnim mjestima.

   

   ”Programom za 10”, za mandat 2014.-2018. Boljitak USK će uz podršku Krajišnika provesti 10 ključnih mjera iz Programa, koje podrazumijevaju ukidanje kantona, ukidanje doprinosa na plate u proizvodnom sektoru, poticanje poljoprivrede koje će osigurati proizvodnju dovoljne količine hrane, maksimalno korištenje domaćih potencijala za proizvodnju energije, završetak izgradnje saobraćajne infrastrukture, osiguranje računala svoj djeci u procesu obrazovanja, svim građanima zdravstveno osiguranje, smanjenje korupcije uvođenjem e-uprave, dječji doplatak za svako dijete, radnim ljudima vračanje vjere i dostojanstva da rade i žive od svoga rada.

   

   Ono što je nama u Krajini, u mjestu koje ima ogromne potencijale za proizvodnju ključno, jeste jače poticanje poljoprivrede koje će osigurati proizvodnju dovoljne količine hrane za potrebe vlastitog stanovništva jer mi u BiH trenutno proizvodimo samo 20% a uvozimo čak 80. Takav trend mora se zaustaviti i moramo stati u kraj uvoznim lobijima. Boljitkov plavi autobus će i u narednim danima nastaviti svoj put do svakog Krajišnika i prezentovati Boljitkov pobjednički ”Program za 10” koji garantira ekonomski i socijalni oporavak BiH. Pozivam sve Krajišnike i sve Bosance i Hercegovce da 12. oktobra slušaju svoje srce i svoj glas daju kandidatima Narodne stranke Radom za boljitak, ”Programu za 10” i ukidanju kantona”, izjavila je Sanela Bomeštar, Boljitkova kandidatkinja za Skupštinu USK.

   

  18.09.2014. Programom za 10 poticemo domacu proizvodnju (3)

   18.09.14. Sanela Bomestar (1)18.09.2014. Programom za 10 poticemo domacu proizvodnju