• Mladen Ivanković Lijanović: ”Hitno donijeti proračun za 2012.”

    Predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak, Mladen Ivanković Lijanović i dopremijer Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, Jerko Ivanković Lijanović, prisustvovali su danas sastanku u Sarajevu sa čelnicima političkih partija koje čine većinu u Parlamentu FBiH, predstavnicima Vlade FBiH i predstavnicima Saveza samostalnih sindikata. Sastanak je održan povodom odluke koju je donijela Vlada FBiH za smanjenje primanja administraciji, čime bi se pokrio deficit u federalnom proračunu za iduću godinu.

    Na današnjem sastanku, Narodna stranka Radom za boljitak učestvovala je u dogovoru u kojem je zaključeno da se suradnja sa Savezom samostalnih sindikata BiH i dalje nastavi, te da se implementacija dogovorenih rezultata iskoordinira i u budućnosti s obzirom da je naglašeno da Sindikati nisu zadovoljni koordinacijom na kantonalnim razinama vlasti u vezi rješavanja njihovih problema”, izjavio je predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak, Mladen Ivanković Lijanović.

        ”Kada je u pitanju javna potrošnja i usvajanje proračuna za 2012. godinu, stav Narodne stranke Radom za boljitak je da se proračun treba donijeti do kraja ove godine, s tim da treba voditi računa o tome da se više ne smijemo zaduživati u javnoj potrošnji, već proračun svesti na troškove realnih okvira koje imamo. Samo zaduženje može ići u jedino u određene konkretne razvojne projekte”, zaključio je predsjednik Ivanković.