• Mladen Ivanković Lijanović: Neka i ovaj Božić ojača snagu zajedništva, tolerancije i vjere u boljitak

  Predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak Mladen Ivanković Lijanović u svoje i ime članova Predsjedništva, dužnosnika i svih čanova stranke uputio je božičnu čestitku svim pripadnicima katoličke vjeroispovijesti u BiH i širom svijeta koji narednih dana u blagdanskom ozračju i zajednici dočekuju Božić.

  ”Kao i svake godine i ove, raduje me što živim u zemlji koja obiluje bogatstvom raznolikosti vjera i nacija koje zajedno dočekuju i raduju se još jednom Božiću. Naredni dani blagdana koji dolaze prilika su da svako od nas prema svojim najbližima, komšijama, prijateljima, članovima obitelji, kolegama i svim dobrim ljudima iskaže toplinu, radost, toleranciju i poštovanje i da se zajedno radujemo danima mira i vjere.

  Narodna stranka Radom za boljitak tokom godina svog djelovanja uvijek je poštivala i zalagala se za prisutnost pravnog poretka u BiH koji garantira neotuđivo pravo slobodnog iskazivanja religijske pripadnosti i činjenicu da različitosti ne treba da nas razdvajaju već spajaju u zajdničkoj borbi za boljitak naše zemlje, za budućnost naše djece i ugodan ambijent za njihove živote.

  Neka nam i ovaj Božić i svi naredni praznici budu vodilja ka boljitku. Neka nas povezuju u shvatanjima važnosti tolerancije, međusobnog poštivanja i zajedničkog rada.

  Svim onim koji dočekuju Božić od srca želim da naredne dane provedu u ozračju svojih najbližih u zdravlju, sreći, veselju, molitvi i neiscrpnoj vjeri u boljitak”, poručio je Mladen Ivanković Lijanović.

  Neka vam Božić svima donese mir i toplinu u srcima… SRETAN BOŽIĆ!

  cestitka-boljitak-2015c