• Boljitkovci uputili općinskim i županijskim vlastima inicijativu za pomoć prosvjednicima na Visokoj Glavici

    Krešimir Šakić, gradski vijećnik Narodne stranke Radom za boljitak, podnio je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Široki Brijeg, inicijativu u kojoj je zatraženo da se djelatnicima ZDI Produkt Široki Brijeg i Laktat Široki Brijeg,  radnicima, koji prosvjeduju na Visokoj Glavici, dodijeli jednokratna novčana pomoć (božićnica) u visini od 500 KM, kako bi im se bar malo pomoglo u ovoj situaciji u kojoj su se našli, ne svojom krivnjom.

    ”Uprava za neizravno oporezivanje BiH (UNO) zbog svog nezakonitog ponašanja dovela je u nelikvidnost Širokobriješke firme ZDI Produkt Široki Brijeg i Laktat Široki Brijeg. Naime, Uprava za neizravno oporezivanje BiH dužna je isplatiti za ove dvije firme preko 1.500.000 KM povrata PDV-a  što do dan danas nisu učinili, zbog čega su djelatnici ovih firmi ostali bez plaća i bez posla. Budući da je ovo blagdansko vrijeme i da je Božić za nekoliko dana upućujemo ovu inicijativu u kojoj se traži da se svakom djelatniku, spomenutih firmi, koji su ostali bez posla i plaće iz gradskog proračuna izdvoji po 500 KM jednokratne pomoći u vidu božićnice za ovo blagdansko vrijeme”, kazao je tom prigodom Šakić. ”Mi suosjećamo s radnicima, i mislim da bi im sve razine vlasti trebale pomoći jer ljudi nisu krivi što nisu dobili plaće, morali bi svi skupa pokazati malo više ljudskosti u ovim božićnim danima”, dodao je Šakić.

    Ovakvu sličnu inicijativu prema županijskim vlastima uputio je danas i Slobodan Tomić, zastupnik Boljitka u Skupštini ZHŽ. U inicijativi se traži da županijske vlasti dodjele po 1.000 KM jednokratne pomoći radnicima, koji se danima smrzavaju na Visokoj Glavici, očekujući da se njihova situacija riješi, odnosno da im se isplate plaće.

    Podsjećamo da već deset dana oko 120 radnika iz nekoliko širokobrijeških  firmi, koje imaju unajmljene urede u ovoj zgradi, prosvjeduje ispred Upravne zgrade  “Lijanovići d.o.o.” očekujući da im netko pomogne u traženju njihovih prava. Radnici su prije nekoliko dana na parkingu ispred nekadašnje zgrade mesne industrije ”Lijanovići d.o.o.” podignuli šator gdje dežuraju cijelu noć, u nadi da će njihovi zahtjevi biti ispunjeni, odnosno da će dobiti svoje zarađene plaće.