• Ovo nije prigoda za veselje i likovanje

    „ Hapšenje Ratka Mladića potvrđuje žalosnu činjenicu da je jedan Haški optuženik sve ovo vrijeme bio među nama. Također je evidentno da institucije koje su bile zadužene za pravdu nisu adekvatno radile svoj posao. Pravda koja dolazi 16 godina poslije, za nas nije pravda.

    Smatram da je cijeli proces utvrđivanja istine o svim ratnim dešavanjima ne samo na ovim prostorima nego i u cijelom regionu morao imati jaču potporu zvaničnih domaćih, prije svega Srbijanskih a i međunarodnih institucija. Te institucije zadužene su za zadovoljavanje pravde i utvrđivanje istine. Istina na ovim prostorima svima nama je prijeko potrebna pogotovo obiteljima nedužnih žrtava.

    Ne zaboravimo da još jedan optuženik, Goran Hadžić nije uhapšen i da zbog toga niko nije u prigodi likovati i veseliti se činu hapšenja Ratka Mladića.

    Zločin i zločinac imaju svoje ime i prezime što znači da u svim zločinačkim pothvatima nema kolektivne neko pojedinačne odgovornosti.

    Proces koji slijedi u Haškom tribunalu treba da otvori novu stranicu u povijesti cijelog regiona, da otkloni sve eventualne nedoumice i da da potporu pomirenju i stabilnosti, “ rekao je Mladen Ivanković Lijanović, predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak povodom hapšenja Ratka Mladića.