• Mladi mogu ukinuti kantone

    02.04.2014. Bojan Bosnjak,,Ako građani BiH žele izbjeći bankrot, oni moraju radikalno smanjiti javni sektor za bolji ekonomski razvoj”. –  Ovo je jasna poruka koju je poslao  austrijski diplomata i bivši predstavnik Međunarodne zajednice u BiH Wolfganga Petritscha.

    ,,Skupa, neefikasna i troma administracija u našem su snažnom fokusu već više od godinu dana. Svjedoci smo da svakodnevno iz EU i Međunarodne zajednice dolaze poruke kao što je ova gospodina Wolfganga Petritscha. Naša peticija ”Slušaj srce reci DA ukidanju glomazne i neefikasne administracije i skupe Federacije” upravo je odraz poente koju je želio poručiti Petritsch. Izmjene Ustava FBiH naći će se na dnevnom redu Parlamenta FBiH 15. aprila 2014. godine.

    Pozivam mlade ljude u FBiH da obrate pažnju na ono šta će biti rezultat te sjednice, ko su predlagači mjere koja podrazumijeva uštede do 500 miliona KM godišnje. Također  ovim putem pozivam sve mlade ljude u FBiH da se još snažnije uključe u sprovedbu pomenute peticije i da se izborimo za donošenje mjera koje garantiraju njihov ostanak na rodnoj grudi.

    Vrijeme je da populacija mladih zaustavi sprovedbu nakaradnih i pogubnih politika koje ne zagovaraju principe višeetničnosti, međusobnog uvažavanja, principe konflikata i sveopšte apatije. Mladi ljudi u BiH su najzdraviji sloj našega društva i njihova budućnost ne smije biti više u nemilosti političara koji su skupo plačeni, koji rade za svoje lične interese i interese svojih političkih mentora.

    Ukidanje pozicija za 10 premijera, 95 ministara, 295 zastupnika, 58 izaslanika u FBiH je nešto što je odraz opštih Boljitkovih principa i politika i sasvim je legitiman i izvodljiv prijedlog”, izjavio je Bojan Bošnjak, predsjednik Mladih za boljitak i ministar u ostavci iz resora poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ZDK koji je među prvim zvaničnicima potpisao Boljitkovu peticiju za ukidanje kantona i time potpisao automatski i ukidanje svoje pozicije ministra u Vladi ZDK.