• Našoj djeci ćemo osigurati bolje sutra jedino ukidanjem kantona

   

  04.04.14. Detalj sa sastanka (2)

  ”Među prvima, kao zastupnik u Kantonalnoj skupštini Kantona Sarajevo potpisao sam prošle godine peticiju za ukidanje kantona u FBiH i time rekao da i ukidanju pozicije koju obnašam kao zastupnik, jer mi je od te pozicije, prvo kao čovjeku, a onda i kao odgovornom političaru kojem su građani ukazali povjerenje, važnija budućnost djece ovog grada, entiteta i cijele BiH”, rekao je sinoć nakon održanog sastanka Kantonalne organizacije Boljitka Kantona Sarajevo, Boljitkov dopredsjednik iz reda ostalih, zastupnik u Skupštini KS i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH  Damir Čardžić.

  Između ostalog na sastanku je usvojen izvještaj o dosadašnjim aktivnostima vezanim za peticiju ”Slušaj srce reci DA ukidanju glomazne i neefikasne administracije i skupe Federacije”, te su usvojeni prijedlozi o nastavku provođenja peticije u Kantonu Sarajevo.

  KO Boljitka dao je punu podršku za sve aktivnosti koje provode Boljitkovi zastupnici, delegati i dopemijer FBiH i dopredsjednik Boljitka Jerko Ivanković Lijanović u pogledu izmjena Ustava FBiH. Učešćem u radu, smjernicama i sugestijama, dopredsjednik Boljitka sinoć je uveličao ovaj sastanak KO i dao punu podršku Mladima za boljitak KS koji će u nedjelju, 06.04.2014., na Dan Grada Sarajeva odati počast nevino stradaloj djeci ispred spomen obilježja na Trgu djece Sarajeva. Dopredsjednik Boljitka i dopremijer FBiH Jerko Ivanković Lijanović podsjetio je na sve one bitne činjenice koje su povod sprovedbe peticije za ukidanje kantona u FBiH, a to su godišnje uštede do 500 miliona KM ukidanjem pozicija za 10 premijera, 295 poslanika, 95 ministara, 58 delegata i sve one skupo plačene prinadležnosti koje su prevelik i opterećujući faktor za finansiranje od strane sve siromašnijih i obespravljenih građana FBiH.

  ”Kanton Sarajevo, kao i svi ostali kantoni u FBiH svakim danom su sve više zaduženi. Stanje u Kantonu Sarajevo je užasavajuće. Deficit u našem kantonu iz prošle godine predstavlja nam velike probleme posebno zbog činjenice da sredstva koja je FBiH zadužila od MMF-a se nisu s viših nivoa slila u budžet KS. Potrebe administracije su luksuzne, i ovakav preglomazan administrativni aparat hitno moramo ukinuti. Zato pozivam sve građane koji svojoj djeci i svim budućim generacijama žele stvoriti ambijent za ostanak na svojoj rodnoj grudi, da još snažnije s Boljitkom krenu u proces ukidanja kantona”, izjavio je Damir Čardžić.

  Mladi za boljitak KS već sutra (05.04.2014.) godine u sarajevskim općinama Stari Grad i Ilijaš na ulicama će zatražiti podršku od građana za peticiju ”Slušaj srce reci DA ukidanju glomazne i neefikasne administracije i skupe Federacije” i nastaviti s borbom za svoju svijetliju budućnost.

  04.04.14. Detalj sa sastanka