• Čija je odgovornost ako gradani u KS ostanu bez prava?

    03.04.14. Damir Cardzic

    Dopredsjednik Boljitka iz reda ostalih, zastupnik u Skupštini KS i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH, Damir Čardžić u povodu isteka roka za imenovanje nove Vlade KS uputio je Urgenciju za izbor mandatara i to na ruke predsjedavajućoj u Skupštini KS Mirjani Malić, sekretaru Skupštine KS Abidu Kolašincu i svim zastupnicima Skupštine KS.

    ”Odlukom donesenom 12.02.2014. godine, a u skladu za Zakonom o Vladi KS počeo je teči rok od 60 dana za imenovanje nove Vlade KS koja treba da je  servis svim građanima KS. Taj rok ističe u nedjelju, 13.04.2014. godine, odnosno 60 dana od momenta donošenja pomenute odluke.

    Potrebno je napomenuti da svi važni procesi u Kantonu Sarajevo, a pogotovo socijalna i druga zakonom zagarantovana prava naših građana ovise o onome ko potpisuje određene akte ili daje suglasnost na iste. Rješavanje ovog pitanja mora biti izvršeno u zakonskom roku obzirom da niti funkcija ”v.d. premijera” niti neka slična funkcija nisu propisani zakonom. Kako ne bi naše građane doveli u još goru poziciju nego je to sada apeliram na što hitnije rješavanje ovog pitanja i podsjećam da sam prije više od mjesec dana uputio prijedlog da dosadašnji ministar finansija u KS, Muhamed Kozadra po meni predstavlja najedakvatnije rješenje za poziciju premijera KS”, izjavio je Damir Čardžić.