• Nezavisni kandidati u BiH jedni su od važnijih nosioca promjena na Općim izborima 2018.

    Kandidat za člana Predsjedništva na Općim izborima 2018. godine Jerko Ivanković Lijanović u sklopu posjete Unsko-sanskom kantonu sastao se i s nezavisnim (nestranačkim) načelnikom Općine Bosanski Petrovac Zlatkom Hujićem.

    ”Osim aktuelne političke situacije kako u općini Bosanski Petrovac, USK te na teritoriji entiteta i države, između ostalog, načelnik Hujić i ja usaglasili smo kako nakon narednih Općih izborima 2018. godine je neophodno da uradimo željno očekivane i neophodne promjene za ekonomski i socijalni oporavak za sve stanovnike te kako je za takvo što neophodno ukinuti kantone i glomaznu administraciju prema Boljitkovom prijedlogu izmjena Ustava FBiH. Jačanje lokalne samouprave i ukidanje kantona, složio se i načelnik Huljić, predstavljaju ključ za spas općina ćime bi upravo općine dobile snagu, ovlaštenja i sredstva kojim bi stanovnicima u općinama pružali adekvatne usluge i uslove za življenje od svoga rada”, naglasio je Jerko Ivanković Lijanović nakon održanog susreta tokom kojeg je načelnik Hujić poseban akcenat i problematiku u ovom dijelu Krajine stavio na zakonsku regulativu o šumama koja diskriminiše općine tokom raspodjele sredstava od šumarstva, a što bi se isto temeljito rješilo ukidanjem kantona i davanja općinama onoliko koliko im pripada iz te oblasti.

    ”Cijenim da su na Općim izborima 2018. godine nezavisni kandidati upravo jedni od važnijih nosioca za stvaranje neophodnih i željno očekivanih promjena te da ćemo zajedničkim snagama nakon pobjede 2018. godine se izborit za boljitak svakog stanovnika u BiH”, zaključio je Jerko Ivanković Lijanović

Comments are closed.