• Novcem od ukidanja kantona otvoriti nova radna mjesta

    Plava revolucija jača, organizovanija i odlučnija više nego ikad, jučer je u Živinicama još jednom dokazala ispravnost svojih politika. Kolona sa više od 40 auta koji su se priključili karavanu Plave revolucije i podrška od preko 500 Živiničana koji su prošetali svojim Živinicama odlučno su rekli DA Programu za 10 i ukidanju kantona.

    Živinice, kao centar privrede Tuzlanskog kantona i prema svom ustavnom statusu i ustrojstvu su i centar lokalne samouprave. Baš kao takva, jedinica sa jakom lokalnom samoupravom, općina Živinice nekada je bila vodeće područje prirodne, ekonomske i društvene cjeline. Loše vladanje politika koje su za svoj cilj proteklih 25 godina imale ostvarenje foteljaških i stranačkih interesa, postojanje kantona su iskoristili za trpanje novca građana u svoje đepove. Boljitkovih 10 mjera Programa za 10 Živinicama će vratiti stari sjaj, a ključno za ovu općinu i vraćanje razvoja privrede jeste završetak izgradnje saobraćajne infrastrukture u funkciji za potrebe privrede i građana kao i maksimalno korištenje domaćih potencijala za proizvodnju energije.

    ”BiH se može izvući samo na jedan način, a to su javni radovi. Moramo napraviti ceste. Ljudi sa 30 kilometara auto puta naprave cijelu kampanju. Mi možemo napraviti 500 km sa vama, možemo očistiti naše rijeke i tako početi zapošljavati ljude i dati vam novu nadu, nadu da nam djeca ne idu vani i da budu hizmečari u Evropi. Mi ih moramo zaustaviti ovdje otvaranjem novih radnih mjesta i inovacijskih centara. Moramo im osigurati novac, a novac je u administraciji i ukidanju kantona i u uštedi do 500 miliona KM koje moramo ubrizgati u privredu i poljoprivredu. Mi ne želimo da nam vlast bude povlastica, već odgovornost’‘, poručio je mr.sci. Samir Kamenjaković, Boljitkov kandidat za Skupštinu TK u Živinicama.

    Ukidanjem 10 kantona i pozicija 10 premijera, 95 ministara, 295 zastupnika i 58 delegata, Plava revolucija će donijeti uštede od 500 miliona KM koje će usmjeriti u nove vrijednosti, u proizvodni sektor i otvaranje novih radnih mjesta za sve Živiničane, a ovoj općini će vratiti status nekadašnjeg privrednog giganta. Pozivamo sve Bosance i Hercegovce da 12. oktobra slušaju svoje srce i svoj glas daju Programu za 10 i ukidanju kantona

    29.09.14. Plava revolucija Zivinice