• Projektima ćemo od Širokog Brijega napraviti grad

    09.06.2014. Detalj sa prijema ”Današnji tehnički prijem završnih radova na kolektoru B1, kruna je naših napora koje svakodnevno ulažemo u okviru projekta Watsan koji se pored ostalih općina izvodi i u Širokom Brijegu. Osim ovoga do sad urađenog čekaju nas radovi i na jos 4 kolektora i nastavak kolektora B(druga faza),osim toga ulažemo napore da osiguramo sredstva za uređaj za pročišćavanje otpadnih voda kako bismo zaokružili cijeli projekt sustava odvodnje otpadnih voda u ovoj općini, odnosno budućem gradu,”, kazala je Sanja Terzić voditeljica jedinice PMU zadužena za ovaj projekt ispred Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, na današnjem sastanku s predstavnicima općine Širokog Brijega upriličenom u povodu toga.

    Nakon sastanka kojem je nazočio i resorni ministar Jerko Ivanković Lijanović, predstavnici općine, te ostali sudionici u projektu i predstavnici Federalnog ministarstva  obišli su kolektor B1 kako bi se na licu mjesta uvjerili u izvršene radove. Ministar Lijanović tom prigodom je kazao:

     ”Iznimno sam zadovoljan projektima koji se rade pod ingerencijom Minstarstva poljoprivrede u koje svakako spada i projekt Watsan kao jedan od značajnijih projekata koji se izvode u Širokom Brijegu, kojim će se trajno riješiti problem otpadnih voda. Pored ovoga u tijeku je i projekt ministarstva vezan za  izgradnju i rekonstrukciju vodonatapnih kanala na području općine, što će uvelike olakšati život poljoprivrednim proizvođačima i na taj način ih zadržati na rodnoj grudi. Posebno sam ponosan na činjenicu da smo se mi iz Boljitka, izborili kroz pojedine projekte kao što su rekonstrukcija i obnova puta Knešpolje – Ljuti Dolac, te projekt kojim je planirana izgradnja kružnog toka u Širokom Brijegu, izborili smo se za razvoj općine, čime će se znatno olakšati život Širokobriježanima i podignuti kvaliteta življenja.

    Kako je u tijeku procedura oko donošenja zakona kojim će se Široki Brijeg proglasiti gradom, predstavnici Narodne stranke Radom za boljitak, na svim razinama,  također će se angažirati, u okviru svojih ovlasti,  kako bi se to dogodilo prije dana općine 15.08., jer  smatramo kako Široki Brijeg zaslužuje biti grad i kako to treba biti stvarno sa svim infrastrukturnim rješenjima, a ne samo na deklarativnoj osnovi. Važna su djela, odnosno projekti, a ne samo riječi. Za ovaj projekt uspjeli smo osigurati preko 11 milijuna maraka, odnosno za sve projekte u Širokom Brijegu preko 20 milijuna maraka. Zahvaljujem se načelniku, izvođaču radova, nadzoru, općinskom PIT timu,na suradnji oko realizacije projekta. Zadovoljan sam što smo s ova četiri pobrojana projekta doprinjeli razvoju i boljitku grada Širokog Brijega i na tome nećemo stati”, dodao je Lijanović. 

    09.06.2014. Detalj u toku obilaska kolektora