• Samir Kamenjaković: Nastavljamo sa borbom protiv politika podjele, izolacije i osiromašenja

    Ukazano povjerenje građana Tuzlanskog kantona Narodnoj stranci Radom za boljitak na proteklim Općim izborima 2014., još jednom je potvrdilo ispravnost rada  koje su čelnici Boljitka provodili u proteklom periodu. Boljitkovi zastupnici u Skupštini Tuzlanskog kantona, Mersed Šerifović, Boljitkov dopredsjednik iz reda bošnjačkog naroda i mr.sci. Samir Kamenjaković, član Predsjedništva Boljitka danas su u Tuzli prisustvovali konstituirajućoj sjednici Skupštine TK u kojoj će i u mandatu 2014.-2018. nastaviti započetu politiku gradnje boljitka svih građana Tuzlanskog kantona.

    ”Boljitak je i u proteklom mandatu, kroz izvršnu i zakonodavnu vlast u TK uvijek težio ka demokratskom djelovanju s ostalim učesnicima vlasti. Sve Boljitkove inicijative i rad uvijek su bili zasnovani prvenstveno u interesu naših građana koji su nam i ove izbore ukazali svoje povjerenje, a mi ga ne smijemo iznevjeriti. Inicijative koje garantiraju ekonomski i socijalni oporavak i prosperitet našeg društva biti će nam vodilja i u narednom mandatu. Izmjene Ustava FBiH i ukidanje kantona, za koje je Boljitak proteklog mandata prvi predložio Deklaraciju u TK, zaštita domaće proizvodnje i veći poticaji za poljoprivredu i privredu, poboljšanje uslova rada, zdravstvena zaštita i redovnije i veće plate svim radnicima, redovne penzije penzionerima, kvalitetnije obrazovanje i zdravstvo i otvaranje novih radnih mjesta naša su zadaća u narednom mandatu.

    Nećemo dozvoliti da naša obrazovana djeca idu van i budu sluge u Europi. Njihov odlazak moramo zaustaviti stvaranjem ambijenta u kojem će svi imati jednaka prava i moći živjeti od vlastitog rada. Boljitak u Tuzlanskom kantonu je tu da se izbori protiv politika podjele, izolacije i osiromašenja BiH i njenih građana. Nama u Boljitku, kao i svakom političaru kojem je ukazano povjerenje građana, vlast ne smije biti povlastica već obaveza”, izjavio je mr.sci.Samir Kamenjaković, Boljitkov član Predsjedništva i zastupnik u Skupštini Tuzlanskog kantona za mandat 2014.-2018.