• Sigurna krv za svakog Bosanca i Hercegovca je naša moralna obaveza

    26.02.14. Boljitkova akcija darivanja krvi u ZivinicamaPodizanje svijesti građana BiH o važnosti geste darivanja krvi bio je cilj današnje akcije koju su u Živinicama proveli članovi Općinskog odbora Narodne stranke Radom za Boljitka Živinice u povodu Dana nezavisnosti BiH (01.marta). Boljitkovci iz Živinica uz prisustvo Mladih za boljitak Živinice danas su dobrovoljno u prostorijama stranke darovali svoju krv za nečiji život uz slogan ”S Narodnom strankom Radom za boljitak u zdraviju budućnost BiH”

    ”Ovo je samo mali doprinos našim građanima u povodu Dana nezavisnosti BiH, 01. marta. Danas je u prostorijama Boljitka u Živinicama oko 50 Boljitkovaca darovalo dobrovoljno svoju krv, koja će sigurno pomoći i spasiti život nekome od naših sugrađana. Jako je bitno da svi mi koji smo sposobni darovati svoju krv to činimo redovno i dižemo svijest cijelog društva o potrebi za sigurnom krvlju kako u našoj BiH tako i u cijelom svijetu. Činjenica je da u BiH samo 1,8 posto stanovništva redovno dariva svoju krv, dok se taj postotak u susjednim državama kreće od 5 do 10 posto. Širom svijeta, milioni osoba još uvijek ne mogu dobiti krv u momentima kada im je potrebna, međutim postoje i oni koji svoje živote duguju onima koji su im bezuslovno svoju krv darovali. Ja sam danas sretan čovjek i ponosan sam na svoje Boljitkovce iz Živinica i na Mlade za Boljitak koji su se jutros pridružili našoj akciji, na kojoj se nećemo zaustaviti, kada je u pitanju bilo kakav vid pomoći našim građanima, za koju smo svi u društvu obavezni je međusobno pružati jedni drugima. Obaveza onih jakih je da pomažu slabijima i da razvijanje socijalne i društvene solidarnosti nam bude moralni imperativ za gradnju zajedništva i boljitka u našoj jednoj i jedinoj Bosni i Hercegovini”, izjavio je danas u Živinicama u povodu Boljitkove akcije, mr.sci. Samir Kamenjaković, predsjednik OO Boljitka u Živinicama i Boljitkov zastupnik u Skupštini TK.

    Sigurna krv za svakog čovjeka, za svakog Bosanca i Hercegovca mora postati dostupna u svakom momentu. Humani čin onih koji su sposobni darivati krv treba da postane moralna i ljudska obaveza i zato pozivamo sve građane BiH da i oni budu spasitelji nečijeg života, da se solidarišu sa svojim sugrađanima i da zajedno gradimo međusobnu solidarnost i jedinstvo koje nam je neophodno za dalji napredak i ambijent pogodan za ugodan život svakog građanina u BiH.

    26.02.14. Boljitkova akcija darivanja krvi u Zivinicama (3) 26.02.14. Boljitkova akcija darivanja krvi u Zivinicama (2)