• Tražimo da krivci odgovaraju zato što su od Mostara napravili grad slučaj

    15.04.2014. Detalj sa sastanka”Predan rad, te volju za stvaranjem ambijenta u kojem će svi građani bez obzira na vjeru, naciju ili etničku pripadnost biti zaposleni i živjeti od svog rada, stvarajući neke nove vrijednosti, pokazali su sinoć u Mostaru na sastanku Županijske organizacije Narodne stranke Radom za boljitak HNŽ, prisutni Boljitkovci.

    Postavljeni ciljevi i pokazana snaga za gradnju boljitka, sinoć iskazani na održanom sastanku Boljitkovaca, nasuprot svim nedaćama i opstrukcijama političkih stranaka koje su odgovorne za trenutno stanje u cijeloj BiH, te u samom Mostaru od kojeg su napravili grad slučaj, dokaz su da građane ove zemlje i sve Mostarce ipak čeka svjetlo na kraju tunela s politikama koje su spremne samo ekonomskim mjerama stvarati i graditi BiH na njenom putu ka EU.

    Građani svakim danom prepoznaju one političare i njihove stranke koje su ih gurnule u čoravi sokak i koji im ne nude ništa osim laži, obmana i praznih dogovora koji su ih do sada i doveli u totalnu izolaciju i kolaps. Zbog takvih političara, kojima zarad svojih stranačkih interesa odgovara status kvo, od svih Mostaraca su napravili slučajeve”, izjavio je Tomislav Perić, zastupnik Boljitka u Skupštini HNŽ-a i dodao da su izmjene Ustava za boljitak građana FBiH praćene ukidanjem glomazne i neefikasne administracije i kantona kojima ona služi što prije neophodne, jer je i to jedan od puteva koji bi riješio sve podjele, sve finansijske probleme i obećao boljitak svim mladim naraštajima koji treba da budu nosioci nekih ljepših vremena.

    Na sastanku Kantonalne organizacije Boljitka HNŽ-a, radnu sjednicu svojim prisustvom uveličali su i Boljitkovi federalni ministri , Jerko Ivanković Lijanović iz resora poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Milorad Bahilj iz resora trgovine koji je prisutne upoznao i s aktuelnim dešavanjima u Aluminijskom kombinatu Mostar.

    ”Nažalost, Aluminij s trenutnom upravom ide ka stečaju. Već 20 dana računi Aluminija su blokirani i prvi put u svom poslovanju se desilo da radnici Aluminija nisu dobili plate. Aluminij je zahvaljujući lošem menadžmentu u posljednje dvije godine na gubitku oko 120 miliona KM i trenutna situacija ne odgovara nikome. Ovim putem pozivam Upravu i Nadzorni odbor Aluminija da učine sve i da radnici već ove sedmice dobiju plaće pred praznik Uskrsa, jer i radnici Aluminija i njihove porodice praznik treba da dočekaju u lijepim trenucima”, poručio je ministar Milorad Bahilj.