• Većina građana TK želi boljitak kroz ukidanje kantona

    30.04.14. Vecina gradana TK zeli boljitak kroz ukidanje kantonaIako građani Tuzlanskog kantona svakodnevno prilaze Plavoj revoluciji u Tuzli i na ulicama su do sad u velikom broju podržali Boljitkovu peticiju za ukidanje kantona ”Slušaj srce reci DA ukidanju glomazne i neefikasne administracije i skupe Federacije”, političari ovog kantona još jednom su tim građanima javno pljunuli u lice.

    ”Nakon što su građane sramno prošle sedmice izdali federalni parlamentarci na tematskoj sjednici PD Parlamenta FBiH neizglasavajući Boljitkove amandmane za izmjene Ustava za boljitak građana FBiH, isto su to učinile i političke stranke iz TK na posljednjoj održanoj sjednici Skupštine TK. Na sjednici je razmatrana još ranije upućna Boljitkova Deklaracija za ukidanje kantona, za koju smo od ostalih stranaka u TK očekivali da će je prihvatiti i da će pokazati da im je interes onih koji su ih birali i ukazali im svoje povjerenje važniji od birokratije i fotelja u kojima su zasjeli članovi njihovih stranaka. Posebno ako uzmemo u obzir činjenicu da u TK deficit je toliki da je postao svrha jedino samom sebi, izmjenama Ustava prema Boljitkovom prijedlogu, ukidanjem 10 premijera, 95 ministara, 295 poslanika i 58 delegata u cijeloj Federaciji napokon bi procvjetao i Tuzlanski kanton”, izjavio je sinoć na sjednici Kantonalne organizacije Boljitka u Tuzli, mr.sci. Samir Kamenjaković, zastupnik Boljitka u Skupštini TK i predsjednik Općinske organizacije Boljitka Živinice.

    Na sjednici je zaključeno da će Boljitak u narednom periodu bez obzira na opstrukcije drugih političkih stranaka kojima je u interesu postojanje glomazne i neefikasne administracije, zajdno s građanima od kojih su do sada dobili ogromnu podršku i žele ukinuti kantone, istrajati u namjeri za izmjene Ustava FBiH kojima bi uštedjeli na godišnjoj razini do 500 miliona KM i u krajnjem ishodu ih usmjeril u otvaranje novih radnih mjesta.

    Na sjednici je prisustvovao i dopredsjednik Boljitka, dopremijer i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi FBiH, Jerko Ivanković Lijanović koji je s prisutnim poljoprivrednicima iz TK razmatrao trenutne probleme s kojima se susreću u svakodnevnoj proizvodnji. Vidno razočarani opstrukcijama i kočničarima koji ne žele razvoj popljoprivredne proizvodnje, zaključili su da neće odustati od svojih prava i zahvalili su se za sve ono što Boljitak i ministar Ivanković Lijanović čine za razvoj poljoprivrede.30.04.14. Samir Kamenjakovic 30.04.14. Vecina gradana TK zeli boljitak kroz ukidanje kantona (2)