• Vlada eksperata još više srozala ekonomski i socijalni standard u TK

  logo

  Odbor Narodne stranke Radom za boljitak Tuzlanskog kantona najoštrije upozorava izvršioce u liku i djelu tzv. Vlade eksperata Tuzlanskog kantona na katastrofalne i poteze koje povlače na našem kantonu i tako još više uništavaju već uništeno.

  Klub poslanika Narodne stranke Radom za boljitak u Skupštini TK  prije šest mjeseci je svoju podršku isključivo dao programu rada mandatara i Vladi u cilju operativne provede iste u djelo i to kroz reforme. Podržali smo uspostavu vladavine prava i sprečavanje anarhije, a nikako trenutno netransparentno ponašanje premijera i ministara, koji samo mjesec i po dana pred Opće izbore 2014. jeftine političke poene prikupljaju praveći još veći razdor u TK.

  U proteklih šest mjeseci vladavine rada tzv. ekspertne vlade umjesto da je barem djelimično pokušala riješiti probleme koji su se nagomilali godinama, ova vlada radi sve suprotno boljitku i jedino što čini jeste da ekspertno i ekspresno uvodi pravnu nesigurnost i opšti haos pod pritiskom dvije vodeće stranke u TK.

  Ovaj period je služio jedino za nezakonite smjene upravnih i nadzornih odbora, direktora uspješnih ustanova, školskih odbora te direktora škola, smanjuju podrške poljoprivredi i privredi TK, podjeli pomoći nastradalim od poplava i klizišta po stranačkim kriterijima, te uvođenju potpunog haosa u obrazovanju i drugim sferama života na TK.

  Klub poslanika boljitka u Skupštini TK je svjestan nagomilanih dugogodišnjih problema u TK, i da se situacija ne može preko noći riješiti, ali isto tako pozivamo Vladu i vodeće političke stranke da počnu konačno raditi u interesu građana i izvršavati svoja obećanja i obaveze ili neka odu zauvijek sa pozicija na kojima troše novac građana. Bez vas i kantona će nam biti jedino bolje. Priliku ste imali sve vrijeme tokom kojeg ste sjedeći u neefikasnoj administraciji, ne radeći, jedino trošili novac mladih ljudi koji nemaju radna mjesta.