• Zastrašivanja se nastavljaju – Tko je sljedeći?

  Mostar_Old_Town_Panorama

  Martin Niemoller:

  ”Kada su odvodili komuniste nisam rekao ništa, jer nisam bio komunist

  Kada su odvodili Židove, nisam rekao ništa jer nisam bio Židov

  Kada su odvodili katolike, šutio sam jer nisam bio katolik

  Kada su odveli mene, nije više bilo nikog da se buni.”

  Pjesma pastora Niemollera napisana prije nekoliko desetljeća, ovih dana pokazuje svu svoju istinitost, i oslikava trenutačnu situaciju u Mostaru.  Brutalan napad u sred dana na predsjednika sindikata Josipa Milića, užasnuo je sve normalne ljude i unio strah u sve one koji misle drugačije. Uslijedila je paljevina Partizanskog groblja, vandalizam neprimjeren civiliziranom društvu. Najnoviji verbalni napadi na Dadu Milasa, hercegovačkog franjevca i to samo radi toga što je kritizirao rad HDZ-a BiH, govori da smo dotakli samo dno kao društvo.

  Mi u Županijskom povjerenstvu Boljitka iz HNŽ-a, u ime cijele Narodne stranke Radom za boljitak, osuđujemo ovakvo ponašanje i očekujemo da županijska policija pronađe počinitelje. Poručujemo da nismo šutjeli i da nećemo šutjeti ali isto tako ne možemo ne zapitati se tko je sljedeći?

  Ne želimo docirati nikome ali svaki stanovnik Mostara bi se trebao  zapitati tko stoji iza ovakvih napada, komu je u interesu da plaši narod i da nam štiti vitalni nacionalni interes bejzbol palicama.

  Pitamo se tko će se buniti kad odvedu nas, odnosno vas?