• Zbog političkih prepucavanja osnovnoškolci u HNŽ-u ostaju bez diploma

    diplomaNakon raskola u Vladi HNŽ-a i nastavka neodgovorne politke koja još jedanput potvrđuje stavove Narodne stranke Radom za boljitak kako županije u FBiH ne mogu opstati, te da ih treba ukinuti, najnoviji udar u HNŽ-u se izvršava na osnovnoškolskim obrazovanjem. Zbog očitog političkog prepucavanja Županijskog ministarstva obrazovanja i Zavoda za školstvo direktno su pogođeni učenici sedmog, osmog i devetog razreda osnovnih škola koje rade po hrvatskom planu i programu.

    Evidentno nepostojanje političke volje, ali i nevjerojatna neodgovornost prema djeci kojima je školovanje zagarantirano svim domaćim zakonskim i međunarodnim pravima i poveljama osnovnoškolci koji rade po hrvatskom planu i programu nakon završenog razreda neće dobiti diplomu iako im to zakon garantira. Županijsko povjerenstvo Narodne stranke Radom za boljitak poziva županijskog ministra Zlatka Hadžiomerovića i ravnatelja Zavoda za školstvo Željka Ćorića da sjednu i razgovaraju, te prevaziđu ovaj problem kako učenicima u pitanje ne bi došao upis u novu školsku godinu, te plan, program i udžbenici po kojima će učenici raditi.

    Također apeliramo i na sve vladine i nevladine organizacije, da obrate pažnju na još jedno u nizu kršenja osnovnih ljudskih prava, kao i prava djeteta.