• INTERVJU – NERMIN MACANOVIĆ: „Poljoprivrednike moramo zaštititi kao u vrijeme mandata Lijanovića“

  • Nermin Macanović, broj 4.

  kandidat na listi LDS ZA BOLJITAK
  za Skupštinu Hercegovačko-neretvanskog kantona

   Biografija:

   Rođen 26.05.1963. godine u Trebinju

  -Završio naponsku tehničku školu u Trebinju gdje je radio i boravio do 1992. godine kada je prognan -Od 1992. godine nastanjen u Konjicu gdje i danas boravi

  -Nezaposleni demobilizirani pripadnik Armije BiH

  • Šta je bilo presudno da se kandidujete na Općim izborima 2018. godine kao kandidat Narodne stranke Radom za boljitak?

  “Razlog da se kandidiram za Opće izbore 2018. je “Program za 10” Narodne stranke Radom za boljitak koji sam pročitao i uvidio da je to jedini način da se BiH oporavi i krene putem boljitka”.

  • Koji su vaši strateški ciljevi kao kandidata na Općim izborima 2018. i šta je to što bi prvo uradili ukoliko budete izabrani u Skupštinu Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije?

  “Ima tu više stvari koje bi se trebale mijenjati. Lično, prva stvar je zaštita poljoprivredne proizvodnje i samih poljoprivrednih proizvođača. Samo za primjer da moj HNK do dan danas nije podijelio ni jedne KM podsticaja, zatim tu su penzioneri koji preživljavaju ispod svih mogućih granica, a da ne spominjem zaboravljene branitelje koji su izgleda jedino krivi što su preživjeli ratne strahote”.

  • Šta smatrate najvećim nedostatkom u Vašem Kantonu/Županiji odnosno u Federaciji BiH i državi?

  “Najveći nedostatak je korupcija i nacionalizam, ne samo u kantonu, nego u čitavoj državi. Ako se to riješi, Bosna i Hercegovina može krenuti putem boljitka”.

  • Koje mjere smatrate potrebnim za realizaciju kako bi zaustavili odlazak mladih iz Bosne i Hercegovine?

   “Omogućiti mladima radna mjesta i mogućnost da normalno i dostojanstveno žive od svog rada”.

  • Šta bi stanovnici dobili ukoliko bi u Predsjedništvu BiH zasjeli zajedno Dragan Čović i Milorad Dodik?

   “Ne bi dobili ništa. Osim nove četiri godine tiranije nacionalizma. Nikako ne smijemo dozvoliti da se zajedno u Predsjedništvu BiH sastanu Čović i Dodik”.

  • Vaša motivirajuća poruka glasačima da 7.10. izađu na Opće izbore 2018.!

   “Mladi, stari, dame i gospodo izađimo 07.10. na izbore u što većem broju i riješimo se nacionalizma, tiranije i bezvlašća u režiji aktualne vlasti. Pročitajte “Program za 10” Narodne stranke Radom za boljitak i glasajte srcem. Ne vjerujte praznim obećanjima da će vam biti bolje. Izaberite prave i poštene kandidate jer vas jedino oni mogu povesti putem boljitka Vas i Vaše djece. Uradite to zbog njih. Glasajte za BROJ 1 za člana Predsjedništva BiH Jerku Ivankovića Lijanovića za neophodne i prijeko potrebne promjene”.

Comments are closed.