• INTERVJU – JASKO LJEVO: “Pozivam građane Sarajeva da 7.10. glasaju za promjene”

  • JASKO LJEVO, BROJ 37.

  Kandidat na listi KOALICIJA ZA KANTON SARAJEVO-SARAJEVSKA PRIČA

  za Skupštinu Kantona Sarajevo

  Biografija:

  -član aktivista i simpatizer Narodne stranke Radom za boljitak.
  -Život proveo u radu, pravdi i poštenju.
  -Radio u saobraćajnoj policiji, a dio vremena u Kriminalističkoj Upravi.

  • Šta je bilo presudno da se kandidujete na Općim izborima 2018. godine kao kandidat Narodne stranke Radom za boljitak?

  “Presudan faktor za kandidovanje na Općim izborima je bio taj što mi je kao normalnom građaninu normalnih ljudskih vrijednosti bez vjerskih konotacija bilo apatija i beznađe ovo sivilo društva u kojem živimo da bar pokušam sa Programskim načelima stranke Radom za boljitak ,a koja su za moja shvatanja najbolja za ovu zemlju.”

  • Koji su vaši strateški ciljevi kao kandidata na Općim izborima 2018. i šta je to što bi prvo uradili ukoliko budete izabrani u Skupštinu Sarajevskog kantona/županije?

  “Strateški cilj eventualnim ulaskom u Skupštinu kantona bio bi baziran na uži djelokrug kantona, pokušati animirati i probuditi građanstvo i dići ga iz letargije, a ciljeve usmjeriti na poboljšanje privrednog stanja kantona koji je u dubokoj krizi, počev od GRAS-a, VIK-a i drugih privrednih resursa kako bi krenuli boljitkom.”

  • Šta smatrate najvećim nedostatkom u Vašem Kantonu/Županiji odnosno u Federaciji BiH i državi?

  “Najveći nedostatak proizilazi iz samog imena Kanton ili Županija. Zalagao bih se za njeno ukidanje i time rasterećenje kantonalnog budžeta od plaća i nameta prekobrojne administracije.”

  • Koje mjere smatrate potrebnim za realizaciju kako bi zaustavili odlazak mladih iz Bosne i Hercegovine?

  “Prva mjera starim i služenim radnicima koji su pošteno zaradili svoju penziju pokušati im to omogućiti, a samim tim smo oslobodili mjesta za prijem mladih kadrova i njihovo zaposlenje.”

  • Šta bi stanovnici dobili ukoliko bi u Predsjedništvu BiH zasjeli zajedno Dragan Čović i Milorad Dodik?

  “Ne  bi dobili ništa dobro. Dobili bi nazadak, težnju ka cijepanju zemlje, otimačinu, krađu, privatiziranje sudstva, policije i pravosuđa što rade i u ovom mandatu. Najkraće rečeno dobili bi anarhiju i bezvlašće.”

  • Vaša motivirajuća poruka glasačima da 7.10. izađu na Opće izbore 2018.!

  “Dragi stanovnici, 7.10. vlast je u Vašim rukama. Samo izaberite prosperitetne stranke i lidere stranaka za zemlju, a prva među njima je Narodna stranka Radom za boljitak i njen lider Jerko  Ivanković Lijanović.”

Comments are closed.