• INTERVJU – HASAN DURMIĆ: „Aktuelna vlast Krajišnike tjera iz USK!“

  • Hasan Durmić, broj 5.

  Kandidat na listi Narodna stranka Radom za boljitak

  za Skupštinu Unsko-sanskog kantona

  Biografija:

  -Rođen 1961. godine u jednom malom zaseoku nedaleko od Velike Kladuše
  -SSS građevinskog smjera
  -Bio član savjeta MZ Velika Kladuša jedan mandat 2014-2018
  -Oženjen, otac dvoje djece odrasle

  • Šta je bilo presudno da se kandidujete na Općim izborima 2018. godine kao kandidat Narodne stranke Radom za boljitak?

   “Preslušao sam i pogledao “Program za 10” koji govori o ukidanju kantona što dovodi do velike uštede novca odnosna smanjuje se državni apparat, a sa tim novcem bi financirali poticaje kako bi ojačali čovjeka na selu koji se bavi uzgojem zdrave hrane oživljavanju stočnog fonda. itd. Gledajući gospodina Jerka Ivankovića Lijanovića na Federalnoj televiziji me uvjerio, a i dokazao u svom prošlom mandatu 2011-2014. Jedini kojem vjerujem i zato sam kandidat Narodne stranke Radom za boljitak”.

  • Koji su vaši strateški ciljevi kao kandidata na Općim izborima 2018. i šta je to što bi prvo uradili ukoliko budete izabrani u Skupštinu Unskog-sanskog kantona/županije?

   “Moji strateški ciljevi su pokrenuti izmjene ustava Federacije o ukidanju kantona i svih ostalih mjera koje su navedene u našem Programu za 10”.

  • Šta smatrate najvećim nedostatkom u Vašem Kantonu/Županiji odnosno u Federaciji BiH i državi?

   “Velika nezaposlenost koja naše stanovništvo odvodi u strane zemlje, a aktuelna vlast ništa ne poduzima po tom pitanju”.

  • Koje mjere smatrate potrebnim za realizaciju kako bi zaustavili odlazak mladih iz Bosne i Hercegovine?

  “Pokrenuti postojeće objekte proizvodnog sektora, podići plate do potrošačke korpe i što više nastojati zapošljavati i otvarati nova radna mjesta itd.”.

  • Šta bi stanovnici dobili ukoliko bi u Predsjedništvu BiH zasjeli zajedno Dragan Čović i Milorad Dodik?

   “To bi značio haos. Njihova politika nevodi ni do čega, a njihov cilj jeste raseliti ovu državu što ne odgovara nikome u BiH”.

  • Vaša motivirajuća poruka glasačima da 7.10. izađu na Opće izbore 2018.!

  “Draga rodbino, prijatelji/ce i ostali budimo ovoga puta pametni. Nemojmo dozvoliti da nam se desi kao i prošlih izbora, izađimo svi na izbore u što većem broju, dajmo svoj glas Narodnoj stranki Radom za boljitak i kandidatu za člana Presjednistva BiH Jerki Ivankoviću Lijanoviću i kandidatima Narodne stranke Radom za boljitak i tako pometemo aktuelnu vlast i da sprovedemo “Program za 10” bolje za nas sviju”.

Comments are closed.